Farkas Gyula - hegymászó és sziklamászó sportedző, sportoktatóFarkas Gyula vagyok, 2008 óta okleveles hegymászó oktató és sziklamászó edző. Tanítok sziklán, alpesi körülmények között és mászóteremben egyaránt. Legtöbb tanulóm véglegesen elkötelezte magát a sziklamászó és hegymászó sportágak mellett, hiszen fő célom, hogy tanulóimmal megszerettessem a mászósportokat és természetesen a lehető legtöbb tudással vértezzem fel őket mind mászótechnika, mind biztonságtechnika terén.

Tanulóim között megtalálhatóak komoly sportmászók, többen másztak 5-6-7-8000m-es csúcsokat is.

Farkas Gyula hegymászó oktatóKomoly figyelmet szentelek az oktatási helyszínek megválasztásának. Szeretem a motiváló környezetet, ahol a táj gyönyörű, a sziklák jó minőségűek, nem csúszósak és az utak jól biztosíthatóak.  Figyelek rá, hogy a tanulóim sikerélményként éljék meg a kihívásokat, amiket a tanfolyamaimon kapnak, hiszen így lesz belőlük igazi motivált mászó.

A tanfolyamokon túl sziklamászó találkozókat is szervezek, ahol a tanulóim kötetlenül összejöhetnek és mászhatnak.

Szeretnél közéjük tartozni? Tarts velem!

Végzettségeim

  • Okleveles hegymászó sportedző
  • EFR elsősegélynyújtó instruktor

Valaha pedig villamosmérnökként, informatikus mérnökként és tanárként diplomáztam. De a hegyeket jobban kedveltem mindig is mint az irodát, ezért választottam ezt a hivatást. 2018-tól OKJ hegymászó sportoktató és sportedző szakoktató is vagyok.