Események betöltése

« Összes Események

I. FunFit.hu Magashegyi Sziklamászó Edzőtábor

július 8 - július 14

Ingyenes
Magashegyi sziklamászó edzőtábor - Sustenpass

Sziklamászó edzőtábor, Svájc, SustenpassHa a sziklamászó tanítványom voltál vagy esetleg még az is vagy, sok szeretettel várlak 2019. nyarán a svájci Sustenpass-nál tartandó I. FunFit.hu Magashegyi Sziklamászó Edzőtáboromban.

A magashegyi edzőtábor programja

A környéken 3a – 7b nehézség között vannak egy és több kötélhosszas, tökéletes minőségű gránit mászóutak. A legtöbb jól nittelt, de ha trad kihívásokra vágysz, azt is megtalálod. Van két meglehetősen hosszú és szép vonalvezetésű via ferrata, amelyek végigjárása egy-egy teljes napot igényelnek. Itt található a Sustenhorn (3503m), a Gwächtenhorn (3420m) és a Vorder Tierberg (3091m), amelyek gyönyörű gleccsertúrával közelíthetőek meg, a Steingletscher-en keresztül. És természetesen a környék tele van magashegyi turistautakkal, ahol lehet gyalogtúrázni és terepfutni.

Sziklamászás a Sustenpass-nálSzóval, ha úgy döntesz, megtisztelsz a jelenléteddel, érdemes hozni mindenféle mászós cuccot, a sportmászós kellékektől kezdve, a klettersteig szetten keresztül a gleccserfelszerelésig, mert ez a hely igazi paradicsom egy hegymászó számára. És természetesen hol is lehetne jobban rituálisan elfogyasztani egy Gipfelbrötli-t, ha nem egy svájci magashegyi út végén? 😀

További részletek

Szállásunk kempingben lesz a Sustenpass alatt, Innertkirchen-nél, ahonnan autóval fogunk felmenni a hágóba minden nap. Ez kb. 20 percnyi autókázást jelent a szállásról. A parkolók egy része ingyenes, de a mászóhelyek egy részéhez, a Steingletscher-hez és a Tierbergli Klettersteig-hez autónként 5CHF útdíjat kell fizetni.

A napi programok kötetlenek lesznek, azaz szabadon választhatod, mit szeretnél a hegymászás oltárán áldozni. 🙂 Lesz egy saját túrakönyvünk, ahova alpesi módra mindenki beregisztrálhatja aznapi célját.

Természetesen lesznek nálunk mászókalauzok, így könnyen tudsz mazsolázni a környékbeli utakból. Nagyon szívesen segítek majd utat választani magatoknak, sokról tudok nektek saját tapasztalatokat is mesélni, így kvázi felügyelet mellett, de mégis önállóan fogtok tudni mászni.

Felszerelés

ÁfonyaA sziklamászó utak legnagyobb része jól van nittelve. Ettől függetlenül érdemes egy éksort, ékpiszkálót, néhány hevedert és kötélgyűrűt hozni. Kötélből leginkább a fél- és ikerköteleket tudod használni, mert az utak legnagyobb részéből ereszkedve kell lejönni és a standok messzebb vannak egymástól, mint 30m.

A kempingben normál sátor, derékalj és kb. +5C komfortfokozatú hálózsák lesz szükséges. Gázfőzőt, edényeket, gázpalackot hozz magaddal!

Steingletscher mászókalauz

Ez a Steingletscher mászókalauz egyetlen oldala. Tetszik valamelyik út?

Kinek ajánlott az edzőtábor?

Elsősorban a jelenlegi és volt sziklamászó tanulóim számára szerveződik a tábor.
Ha tudod a kezdő sziklamászó tanfolyam kötéltechnikai elemeit készségszinten alkalmazni, akkor már hasznosan fogod eltölteni az időt. Mindenféle nehézségben vannak utak, így  biztosan találunk neked kellemes elfoglaltságot. 🙂

Ráadásul mivel a tanulóm voltál, tudni fogom, milyen utak valóak neked.

Gyere! Nagyon jó lesz!

GwächtenhornA Steingletscher lábaA Steingletscher-enSteingletscher - Platten

Részletek

Kezdés:
július 8
Vége:
július 14
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Steingletscher, Svájc
Steingletscher, Svájc + Google Térkép

Jelentkezem !

Csatlakozik még 4 személy!

Tribe Loading Animation Image

Már jelentkeztél?

Itt kezelheted a jelentkezésedet.