Lavina tanfolyam 2 felvonásban

Published by Farkas Gyula on

Ha a téli magashegyeken túrázol, sítúrázol, mászol, felkészültnek kell lenned a lavinákkal szemben. Fontos, hogy előre tudj útvonalat tervezni, kockázatot elemezni, értelmezni tudd a lavinaelőrejelzéseket ill. a terepen is hatékonyan meg tudd állapítani, hogy az otthon eltervezett túra kivitelezhető-e vagy sem. A lavina tanfolyam ezekre készít fel.

A lavina nagyon veszélyes ellensége a téli hegymászásnak, fontos, hogy konkrét forgatókönyv legyen a fejedben a túra alatt, hogyan közlekedjetek a meredek hegyoldalakon, ill. pontosan tudd, mi a teendő, ha baj történne és valakit elsodorna egy lavina.

Hasznos, ha a csoportból mindenki felkészült, hiszen, ha egy ember ismeri a keresési, mentési technikákat és mondjuk pont Őt viszi el a hó, akkor baj van. Fontos, hogy ismerjétek a hó viselkedését, a lavinaveszélyes területek felismerését, elkerülési technikáit, ill. tudjátok, hogyan kell átkelni rajta, ha mégis elkerülhetetlen.

Lavina tanfolyam két lépcsőben

Az elméleti lavina oktatáson külön is részt lehet venni, azonban a gyakorlati foglalkozáshoz szükséges az elméleti képzés.

Téli magashegyi tanfolyamos tanulóink számára az elméleti előadás ajánlott és ingyenes. (regisztráció szükséges)

Ha további kérdésed, kérésed van a lavina tanfolyammal kapcsolatban, nagyon szívesen válaszolok!

COVID információ, Ausztriába beutazás feltételei

  • Úgynevezett 2G protokoll van érvényben (Genesen – gyógyult, Geimpft – oltott)

Az Ausztriába belépéshez 2G-igazolásra van szükséged, ezen felül pedig rendelkezned kell vagy friss PCR-teszttel vagy emlékeztető oltással. A koronavírussal kapcsolatosan jelenleg hatályban lévő intézkedések részleteiről itt tájékozódhatsz.

lavina tanfolyam felszerelés
Categories: Blog