Quarantraining – avagy sziklamászó workshop-ok

Published by Farkas Gyula on

Most, hogy kicsit lazultak a járványügyi megszorítások, elindulunk a hazai sziklákra. Kis csoportokban dolgozunk, ami a fejlődésed szempontjából is hasznos, hiszen egyénileg tudunk foglalkozni veled.

A programokat 3 fő kategóriába soroltuk:

  • kezdő sziklamászó workshop
  • haladó sziklamászó workshop
  • trad sziklamászó workshop

Kezdő sziklamászó workshop

Leginkább a mászótechnikád fejlesztésére fogunk fókuszálni. Sokat mászol felsőbiztosítással, mintha csak egy mászóteremben lennél. Természetesen a fejlődésed ütemének megfelelően belekóstolhatsz az elölmászásba is és néhány alkalom után akár önálló sziklamászásra is alkalmas leszel.

Megtanulod azon alapvető technikákat, amikkel el tudsz boldogulni a nittelt mászóiskolai utakban. (elölmászás, eresztésbe átszerelés, stb.)

Haladó sziklamászó workshop

A mászótechnikádat itt is csiszoljuk, de már sokkal finomabb nüanszokba is belemegyünk, úgy, mint a lábtechnika fejlesztésébe, a köztesek akasztásának hatékony technikájába, a mászótaktikákba, stb.

A cél az, hogy fokozatot lépj a mászótudásodban.

Trad sziklamászó workshop

Megtanulod az ékek, friend-ek, hex-ek, tricam-ek és egyebek használatának trükkjeit. Ezzel a tudással felvértezve trad sziklamászó utak kimászására is alkamas leszel. De ha a nittelt több kötélhosszas, “plaisir” utak vonzanak, akkor ott is magabiztosabban mozogsz majd, hiszen két távoli nitt között ügyesen el tudsz majd helyezni egy-egy saját eszközt is.

Ha pedig sok kötélhosszas útban egy olyan standba érkezel, ahol már mások is vannak, tudsz magadnak saját eszközökből építkezni és így nem kell nyomorognod egy kis placcon.


A Quarantraining programjait itt találod »

A programokat folyamatosan bővíteni fogjuk az aktuális járványügyi szabályozásokat figyelembe véve.


Ha pedig egyéni sziklamászó foglalkozást szeretnél, arra is van lehetőség »


 

Categories: Blog