Sziklamászás = fizikum + technika + psziché

Published by Farkas Gyula on

Sziklamászóként bizonyára Te is megtapasztaltad, hogy a fizikai felkészültség és a technikai tudás mellett rengeteg múlik a mentális képességeken is.

Ha még kezdő vagy, valószínűleg arra is emlékszel, milyen érzés, amikor a magasság először megbabonáz. Vagy ahogy egy új út megmászása előtt türelmetlenül várod, hogy a mászótársad megadja a jelet az indulásra.

Ha felidézed a mászásaidat, újra átjár az a jóleső izgalom, amit az egyre nehezedő kihívások adnak. Talán még a tenyered is elkezd izzadni, ahogy elképzeled, amint keresed a jó lépéseket és fogásokat.

Bizony, az ilyen helyzetekben elhagyod a komfortzónádat, és ha velünk tartasz, ezt az érzést tudod megtanulod kezelni – sőt egy idő után bele is fog szeretni. És ez a pozitív stressz jelenti majd az egyik motivációt arra, hogy újra és újra belevágj új mászóutakba és kalandokba.

Akár kezdő, akár haladó vagy, segítünk, a mentális képességeid fejlesztésében

Tapasztalatból tudjuk, hogy sziklamászóként a pszichés és mentális kondíciód kiemelten fontos tényező. Ezért tanfolyamainkon nemcsak a mászótechnikádat csiszoljuk, de átbeszéljük, elemezzük és kiértékeljük a napi élmények pszichés vonatkozásait is, valamint segítjük azokat helyes értelmezését és feldolgozását.

Hogyan csináljuk?

Megbeszéljük, mit láttunk mi, illetve mit éreztél te. Ne előadásra számíts! Kötetlen beszélgetésekkel járunk körbe minden élményt és tapasztalást és az előforduló esetek egy részét tipizálni és rendszerezni fogjuk. Ezek általában rendkívül pozitív, motiváló és nem kevésbé tanulságos párbeszédek, és egyúttal remek önismereti tréningek is. A mászás során kialakult feszültségeket pedig nemcsak szóban, hanem válogatott jógagyakorlatok és tapasztalt jógaoktató segítségével oldjuk.

Kísérd oldalunkat továbbra is figyelemmel, hamarosan jelentkezünk még több gyakorlatias részlettel.

Addig gondolatébresztőként küldünk egy képet – a sziklamászó+jóga táborban ez a téma biztosan szóba kerül.

Tanulási folyamat