Sziklamászó tanfolyamok a Paradicsomban

Published by Farkas Gyula on

“Vakítóan fehér sziklák, végtelenbe nyúló tenger… Az orrodba szállingózik a vad rozmaring illata, ahogy fogod a sziklát és egyre feljebb kapaszkodsz. A távolban sirályok villyognak, de Te csak a mozgásra fókuszálsz. Lábadat precízen megveted egy kiálló tömbön, kezeddel a magnéziába túrsz és megfogod azt a mély peremet ami a fejed felett hívogat. A térdednél egy kis repedésbe dugod a cipőd orrát és lépsz. Biztatóan csörrennek a rád akasztott karabinerek és megint egy fél méterrel feljebb jutottál.

Kezeddel leakasztod a beülődön lógó expresszt, beakasztod a nittfülbe, majd húzol pár centi kötelet lentről és beakasztod az expressz másik végébe. Társad lentről ügyeli minden mozdulatodat, látja mikor adjon kötelet, mikor húzza vissza: Remek csapat vagytok.”

Sziklamászó tanfolyam kezdőknek, mászótechnika tanulóknak és több kötélhosszas sziklamászóknak…valami ilyesmiről szól a sziklamászás 🙂

Sziklamászó tanfolyam, a Calanques mellett konglomerátumon is mászunk.Ha szeretnél belekóstolni egy gyönyörű vidéken, szeretnéd elsajátítani azokat a fogásokat, technikákat, amelyekkel a hideg téli napokon mászóteremben is jól fogsz tudni mászni, ill. ha van kedved, akkor mediterrán vidékeken akár kint sziklán is, akkor itt ezt megteheted.

Ha már mászol egy ideje, de azt érzed, hogy a mászótechnikádon még van mit csiszolni, hogy 1-2 fokozattal nehezebb utakat is meg tudj mászni, szintén tarts velünk!

Ha pedig már van egy kiforrott 5a-5b-5c mászótechnikád és szeretnél több kötélhosszakat elsősorban nittelt utakban mászni, akkor erre is remek lehetőséged nyílik velünk!

A Calanques sziklamászó tanfolyamainkra háromféle sziklamászót várunk elsősorban

Október végén még a tenger is kellemes, szóval ha velünk tartasz, semmi sem ment meg attól, hogy legyen egy felejthetelen heted. 🙂

Sziklamászó tanfolyam a Paradicsomban

A “calanque” francia kifejezés meredek falú, keskeny szorost takar a Földközi-tenger partvidékén. A Les Calanques pedig egészen pontosan a Marseilles és Cassis között húzódó tengerparti szakasz. Itt található a Les Calanques Nemzeti Park, ahol mászóutak ezrei találhatóak mindenféle nehézségben és hosszúságban.

Szerintem bátran kijelenthetjük, hogy Európa leggyönyörűbb sziklamászó paradicsomai közé tartozik ez a vidék. De szavak helyett beszéljenek a képek.