Tavaszi sziklamászó szezon, Paklenica

Published by Farkas Gyula on

1) Kezdő sziklamászó tanfolyam és sportmászó tanfolyam

Kezdő sziklamászó tanfolyamMég csak ismerkedsz a sziklamászással, szeretnéd megtanulni azokat a mozdulatokat, alap biztosítástechnikai dolgokat, amelyek ahhoz kellenek, hogy egy mászóteremben vagy egy kisebb sziklán önállóan is elboldogulj? Ebbe a tanfolyamba teljesen kezdőként is nyugodtan belevághatsz!

Esetleg már mászol egy ideje, de szeretnéd feljebb tornászni a mászótudásodat? Akkor ezek a kurzusok lesznek számodra a megfelelőek.

2) Több kötélhosszas kezdő sziklamászó tanfolyam

Több kötélhosszas sziklamászó tanfolyamVan egy kis sportmászó rutinod és szeretnél magasabb falakat megmászni. A több kötélhosszas sziklamászást 4c/5a sportmászó tudással már kiválóan tudjuk gyakorolni. Remek kisebb és nagyobb sziklák állnak rendelkezésre Paklenica-n. A biztosíthatóságuk remek, így élvezetesen és teljes nyugalommal tudsz belefogni a nagyobb falas kalandokba.

3) Trad sziklamászó tanfolyam

Trad sziklamászó tanfolyamA tradicionális sziklamászás, azaz a trad sziklamászás a saját eszközökkel való biztosítást jelenti. Paklenica-n a kezdő szintről indulunk, nagyon jól felépített, biztonságos módszerek mellett sajátíthatod el az ékek, friend-ek, hexek, és egyebek használatát. Megtanulsz standokat építeni a sziklafalon.

A trad sziklamászó tudomány akkor is nagyon hasznos, ha egy nittelt útban kicsit “szellősnek” érzed a nittek távolságát és jól esik elhelyezni valamit menet közben.

+1) Party-time : Sziklamászó találkozó

És ha már tudsz önállóan mászni, akkor pedig tarts velünk csak úgy! Örömmászunk, grillezünk és ha van kedved, részt vehetsz a hétvégi Nemzetközi Sziklamászó Találkozón is.