Triglav és Mangart túra

Published by Farkas Gyula on

Szeptemberben megismételjük a Triglav és Mangart túráinkat. A Júliai-Alpok két ikonikus csúcsára mászunk fel amolyan szlovénos via ferrata-kon keresztül. 🙂

Mit jelent a szlovén via ferrata?

Nos, a Júliai-Alpokban jó hosszúak ezek az útvonalak és leginkább nyomokban tartalmaznak drótot, ellentétben az osztrákok szinte “kiparkettázott” útvonalaikkal. Pont ezért lehet szükséged a túravezetői tudásunkra, hiszen ott ahol Te elakadsz, ott mi jól bedobjuk a szakmai tudásunkat és átsegítünk a nehéz részeken, hogy igazán élvezhesd a túra minden momentumát.

Kis csoportban mozgunk, egy vezetőre max. 4 ember jut, így tényleg testre szabott figyelmet kapsz.

(köszi a fotókat, Körmendi Janinak!)

A Triglav és Mangart túrák nehézsége

Ha azt mondom, hogy a via ferrata mindkét hegyre kb. B nehézségű, akkor Csesznek és Tatabánya után csak legyinthetsz. Az útvonalak valóban nem tartalmaznak olyan erőelemeket, mint a magyar via ferrata-k.

Ugyanakkor hosszúak, időnként nagy magasságokban vezetnek a túraútvonalak. A biztosítatlan részeken, ahol szükséges. kötéllel hidaljuk át a problémát.

A túrára való felkészüléshez leginkább hosszú teljesítménytúrákat és terepfutást javaslunk.

A Triglav kifejezetten kemény túra, a Mangart azért jóval rövidebb. Ha még nem voltál ilyesmi helyen, de kíváncsi vagy, milyen a Júliai-Alpokban kalandozni, akkor érdemes a Mangart Via Slovenia útjával kezdened!

Ha viszont keresed a kihívásokat, akkor gyere velünk Szlovénia legmagasabb csúcsára, a Triglavra!

 

Categories: Blog