Farkas Gyula sziklamászó oktató, hegyi túravezető, hegymászó sportedző

2008. óta vagyok okleveles hegymászó sportedző és sziklamászó oktató. Azóta több ezer emberrel szerettettem meg a sziklamászást és a hegyek világát. Voltam a Magyar Hegymászó és Sportmászó Szövetség (MHSSz) elnökségi tagja, most pedig a Magyar Hegyivezetők és Hegyi Túravezetők Egyesületének vagyok az alelnöke, valamint irányítom még a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületet. Többedmagammal létrehoztuk Magyarországon a nemzetközi hegyi túravezető képzést, amelynek nemzetközi akkreditációjánál irányító szerepet töltöttem be.

Eredetileg villamosmérnöknek, informatikus-mérnöknek és mérnök-tanárnak tanultam. Másfél évtizedig szoftverfejlesztéssel foglalkoztam, amikor végleg beszippantott az outdoor világ. Ahogy már írtam, 2008-ban végeztem hegymászó sportedzőként és 2022-ben tettem le a hegyi túravezetői vizsgáimat.

A fejlődő pedagógiai módszereket folyamatosan próbálom beépíteni az oktatási eszköztáramba. Oktatási módszerem és túravezetési stratégiám alapja, hogy minél több sikerélményhez juttassam a tanulóimat. Szóval, ha olyan hegyi programot keresel magadnak, ahol kapsz kihívást és közben komfortosan érzed magadat, akkor én vagyok az embered.

Itt találod a túráimat »»

Itt találod a sziklamászó tanfolyamokat, ahol oktatok »»