Leendő oktatóid

Miért tanulj a FunFit.hu-nál? – miben különbözünk másoktól?

Kik lesznek az oktatóid?

Farkas Gyula Magyar Hegyivezetők és Hegyi Túravezetők Egyesületének tagja

2008 óta dolgozom okleveles hegymászó oktatóként és sziklamászó edzőként. Tanítok sziklán, alpesi körülmények között és mászóteremben egyaránt. Legtöbb tanulóm véglegesen elkötelezte magát a sziklamászó és hegymászó sportágak mellett, hiszFarkas Gyula sziklamászó oktató, hegymászó oktató - FunFit.huen fő célom, hogy tanulóimmal megszerettessem a mászósportokat és természetesen a lehető legtöbb tudással vértezzem fel őket mind mászótechnika, mind biztonságtechnika terén.

Tanulóim között megtalálhatóak komoly sportmászók és többen másztak 5-6-7-8000m-es csúcsokat is.

Komoly figyelmet szentelek az oktatási helyszínek megválasztásának. Szeretem a motiváló környezetet, ahol a táj gyönyörű, a sziklák jó minőségűek, nem csúszósak és az utak jól biztosíthatóak.  Figyelek rá, hogy a tanulóim Farkas Gyula hegymászó oktatósikerélményként éljék meg a kihívásokat, amiket a tanfolyamaimon kapnak, hiszen így lesz belőlük igazi motivált mászó.

A tanfolyamokon túl sziklamászó találkozókat is szervezek, ahol a tanulóim kötetlenül összejöhetnek és mászhatnak.

Szeretnél közéjük tartozni? Tarts velünk!

Farkas Gyula hegymászó oktatóVégzettségek

  • Okleveles hegymászó sportedző
  • EFR elsősegélynyújtó instruktor

Valaha pedig villamosmérnökként, informatikus mérnökként és tanárként diplomáztam. De a hegyeket jobban kedveltem mindig is mint az irodát, ezért választottam ezt a hivatást. OKJ hegymászó sportoktató és sportedző szakoktató is vagyok. 2019. januárjában a Magyar Hegyivezetők és Hegyi Túravezetők Egyesületének közgyűlése elnökségi taggá választott.


Boros Norbert gleccser túravezetőBoros Norbert

Norbi az elmúlt években Új-Zélandon ténykedett, mint a Franz Josef Glacier Guides iroda túravezetője. Előtte sportmászó oktatóként és barlangászként ténykedett, nagyon komoly technikai tudással rendelkezik. Sok alpesi csúcs volt már a lábai alatt, magashegyi tapasztalata is bőven nagykorú lett már. Sok gleccserhasadékon kelt már át és nagy szerelme a Júliai-Alpok.

Boros Norbert gleccser túravezető“A természet iránti szeretetet a barlangok ébresztették fel bennem apró gyerekkoromban. Évtizedekig hű voltam a földalatti csodavilághoz. 1999-ben egy olaszországi barlangi expedíció során megpillantottam a Júliai-Alpok hófödte csúcsait, és azóta a hegyeket járom amikor csak tehetem. A barlangász múltam széleskörű technikai tudással vértezett fel, amelyet folyamatosan bővítettem. 2007-re elvégeztem az összes hegymászással kapcsolatos magyarországi tanfolyamot. Az Alpok és az új-zélandi Déli Alpok számos hegyén jártam, télen, nyáron, bakancsban, hágóvassal, mászócipőben vagy túrasível.  

2008-tól segédoktatóként, majd 2011-től sportmászó sportoktatóként számos tanulóval ismertettem és szerettettem meg a sziklák és a hegyek világát.

Boros Norbert sziklamászó oktató2017-2018-ban gleccsertúrákat vezettem Új-Zélandon a Franz Josef Glacier Guides első és egyetlen magyar tagjaként.

Szeretem a tanítványokkal megosztani az élményt, a szabadság érzését amit a hegymászás és a sziklamászás nyújt. Szeretem átadni az évek során megszerzett tudást, tapasztalatot, hogy élvezetesen, biztonságosan és magabiztosan mászhassák a számukra kedves hegyeket, akárhova is vezet útjuk.”

Végzettségek

  • Okleveles sportmászó sportoktató
  • Outdoor First Aid

Szeretnél mászóoktatói karriert magadnak?