Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Alpesi Cukisteig, Rax

2023-05-06

28900Ft
alpesi klettersteig kezdőknek: Alpesi Cukisteig, Rax

Egy nagyon könnyű, de gyönyörűséges Klettersteig, azaz via ferrata-ra szeretnélek invitálni Téged! Akár teljesen kezdőként is kipróbálhatod magadat, mert az út tényleg könnyű, de benne van minden, ami egy alpesi via ferrata túrában benne kell, hogy legyen.

Hogy miért Cukisteig? Tudod, hogy van egy via ferrata triatlonunk kezdőknek Cukisteig néven? Nos, ez annak a testvére, mert szintén cuki út lesz a célunk, de ezúttal magashegyiesebb közegben. A fényképezőgépedet ne hagyd otthon! 🙂

Az Alpesi Cukisteig programja

10:00-kor találkozunk a Rax lábánál, a Weichtalhaus parkolójában. Itt felszerelésosztás és rövid eligazítás után elindulunk a Großes Höllental felé. Kb. 1 óra túra után érjük el az Alpenvereinsteig beszállását, ahol sok-sok létrán keresztül kapaszkodunk fel a magasba.

Az Alpenvereinsteig után kis séta vár ránk és a Gustav-Jahn-Steig-en folytatjuk utunkat. A kilátás végig gyönyörű lesz, hiszen az egész Höllental, azaz Pokol-völgy a lábaink alatt fog terülni. A Gustav-Jahn-Steig végén tartunk egy rövidke pihenőt, majd lefelé mászunk vissza a völgybe a Gaislochsteig létráin és drótjain keresztül.

Miután beírtuk magunkat a Gaislochsteig mentén található Wandbuch-ba, azaz “‘Fal-könyvbe”, visszasétálunk a Weichtalhaus-hoz és ehetünk egy finom levest, vagy ihatunk egy finom üdítőt.

A program kb. 16:00-17:00 között ér véget.

  • A túra távja: 13km
  • Szintkülönbség: 900m
  • A Klettersteig-ek nehézsége: B

Kinek ajánlott az Alpesi Cukisteig?

A túra mászótechnikai nehézsége nagyon könnyű. A legtöbb helyen létrákon fogunk mászni, sehol nincs olyan rész, ahol a karjaid erejét komolyabban igénybe kellene venned. Mivel helyenként nagy magasságban fogunk mozogni, a szédülésmentesség természetesen fontos kritérium.

A távolság és a szintkülönbség közepesen nehézzé teszi a túrát, ezért akkor ajánljuk neked ezt az utat, ha rendszeresen szoktál mozogni.

Ha szeretsz túrázni, kirándulni, futni, stb., esetleg még sosem voltál via ferrata-n, akkor ez a program kedvedre való lesz. Ha már voltál via ferrata túrán, de szereted a szép tájat, a jó társaságot, akkor szintén jól fogod érezni magadat.

Ha esetleg kétségeid vannak a képességeidet illetően, feltétlenül keress meg és segítek megválaszolni minden kérdést!

További költségek

  • Utazás: önállóan vagy teleautó rendszerrel
  • Hegymászásra érvényes balesetbiztosítás

Részletek

Dátum:
2023-05-06
Összeg:
28900Ft
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
,

Helyszín

Rax, Ausztria
Prein an der Rax, Ausztria + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.