esemény betöltése

« Minden esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Coolsteig: via ferrata túra haladóknak

2020-07-12

19900Ft

Gebirgsverein Klettersteig - Hohe WandKlettersteig túránkon a közeli Hohe Wand mára már két klasszikusnak számító, gyönyörű útját másszuk végig.

A Gebirgsverein klettersteig a Hohe Wand leghosszabb útja. Meredek sziklafalakkal, létrákkal, dróthíddal tarkított út, méltán nagyszerű és népszerű. Nehézsége C és D közötti, biztosítottsága kiváló.

A Wildenauersteig a másik klasszikus klettersteig a Hohe Wand-on. Jellegzetessége, hogy végig “ácskapcsokon” mászunk, plusz egy 10m-es barlangkürtőn is át kell kelnünk. Az út C nehézségű egy kb. 4m-es D-s szakasszal tarkítva.

A két út végén lehetőségünk van a Wilhelm-Eichert hüttében ebédelni egy jót, mielőtt haza indulunk.

Kinek ajánljuk a Coolsteig klettersteig túránkat?

A Gebirgsverein Klettersteig létrája a függőhíd utánHa már voltál klettersteig túrán, esetleg a Cukisteig túránkat előzőleg végigmásztad és a második Währinger Steig, a harmadik Pittentalersteig tetszett, akkor ez az út is neked való.

Ha jártál már a magyar via ferrata-kon és tetszettek, akkor azt az élményt szorozd meg legalább tízzel és ez lesz a Coolsteig! 🙂

Ha szoktál sportolni, mászófalon mászni, szintén szeretettel várunk és ajánljuk neked ezt a pazar napot velünk eltölteni!

Szükséges felszerelés és ruházat

A Wildenauersteig ácskapcsain
A Wildenauersteig ácskapcsain

Kényelmes, időjárásnak megfelelő ruházatot hozz, amiben jól tudsz mozogni! Cipőnek lehetőleg valami kirándulócipő vagy bakancsfélét hozz! Gyöngyvászon futócipőt nem javasoljuk.

Hozz magaddal enni- és innivalót és egy kis méretű hátizsákot! Az utakon hátizsákkal fogunk mászni, ezért célszerű úgy pakolni, hogy a hátizsák könnyű maradjon. Érdemes bepakolni csokit, energiazselét, egy-két szendvicset, max. 1,5 liter folyadékot. Szükség esetén a környékbeli menedékházakban tudunk “tankolni”.

Saját felszerelést természetesen szabad hozni, de a túrához díjmentesen biztosítunk számodra minden technikai eszközt.

A Wildenauersteig ácskapcsainTovábbi költségek

  • Utazás – teleautó rendszerrel, melyet segítünk megszervezni. Az útiköltség kb. 7000Ft/fő
  • Balesetbiztosítás – hegymászásra érvényes balesetbiztosítás megléte kötelező. A kötvényt kérjük hozd magaddal!
Kilátás a Gebirgsverein Klettersteig-ről. A Baumgartnerturm tetején éppen két sziklamászó áll
Kilátás a Gebirgsverein Klettersteig-ről. A Baumgartnerturm tetején éppen két sziklamászó áll

Részletek

Dátum:
2020-07-12
Összeg:
19900Ft
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Hohe Wand, Ausztria
Hohe Wand Naturpark
Stollhof, Ausztria
+ Google Térkép

Balesetbiztosítás kötés

Köss balesetbiztosítást a programra! Bármikor visszamondható, a biztosítási díjadat visszakapod. Sztornóbiztosítás kötése esetén a program díját is visszakapod, ha rajtad kívülálló okok miatt nem tudnál rajta részt venni. Biztosítási kondíciók »