Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Berg-Zwerg cuki hótalpas túra Ausztriában

2022-01-29 @ 08:00 - 17:00

14900Ft
Hótalpas túra Ausztria

Egy nagyon szép és kedves hótalpas túra vár Rád Ausztriában, Mürzzuschlag mellett, a Keleti-Mészkőalpok szívében, a 1433m magas Kreuzschober csúcsára. Hó már van – leteszteltük. 🙂

A hótalpas túra hossza 8km és 710m szintkülönbség. Kb. 4,5-5 óra alatt lehet kényelmes tempóban végigjárni.

Nézd meg madártávlatból a hótalpas túra útvonalát!

A hótalpas túra programja

A találkozó Mürzzuschlag mellett lesz 10:00-kor. Ehhez Budapestről kb. 6:00-6:30 között kell elindulni. A felszerelések igazgatása, öltözködés, készülődés után, 10:30-kor indulunk el a parkolóból. A csúcsot és a csúcskeresztet kb. 13:00-13:30 környékén érjük el. Kicsit örömködünk, majd visszafelé a csúcs alatti Kaarlhüttében elfogyasztunk egy teát, majd folytatjuk utunkat lefelé.

Az autókat kb. 15:30-kor fogjuk újból elérni. Így este 19-20:00 között már újból Budapesten lehetsz.

Mit hozz magaddal a túrára?

Öltözz rétegesen és lehetőleg olyan öltözetbe, amelyik elvezeti az izzadtságot a testedről. A túrabakancsod legyen vízálló, a felső öltözeted is legyen víz- és szélálló. Érdemes kamáslit is hoznod, nehogy a lábbelid felülről telemenjen hóval!

Legyen kesztyűd és sapkád, valamint hozz napszemüveget és naptejet!

Hozz hátizsákot, termoszban meleg teát és némi ennivalót! Ha van fejlámpád, dobd be azt is! Nem tervezzük, hogy sötétben is túrázzunk, de egy jól felkészült turistánál mindig van lámpa.

Érdemes síbotot vagy túrabotot is hoznod magaddal, sokkal hatékonyabb vele a haladás. Ha van hótalpad, hozd el! Ha nincs, díjmentesen biztosítjuk számodra a túra idejére.

A lefelé jövetet meg lehet tuningolni popsisível! 😉 Jobb híján egy erősebb nylon-szatyor vagy kukászsák is megteszi.

Ha esetleg kezdő sítúrázó vagy, akkor ez az útvonal ideális kipróbálnod magadat terepen. Egy stabil piros-pályás sítudás azért kell hozzá.

További költségek

Details

Date:
2022-01-29
Time:
08:00 - 17:00
Cost:
14900Ft
Event Categories:
,

Venue

Kreuzschober, Ausztria
Kreuzschober
Mürzzuschlag, Ausztria
+ Google Map

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!