Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Cukisteig – klettersteig túra kezdőknek

2019-09-22

12500Ft

Könnyű bemelegítés a Mödlinger Klettersteig-en100% élvezet – 0% parafaktor

Látogass ki velünk a Bécsi-erdőbe, ahol három nagyon aranyos, nagyon szép klettersteig-et, azaz drótos utat mászunk végig! Ha még sosem jártál klettersteig túrákon, akkor ezek azok, amelyekkel meg fogod szeretni a túrázás eme fajtáját!

Hol lehetnél nagyobb biztonságban, mint azok felügyelete alatt, akik ezt profi módon oktatják is? 🙂

Kinek ajánlott ez a klettersteig túra?

Mödlinger klettersteig - ideális kezdő klettersteig túrázók számáraHa kezdő vagy, esetleg még sosem próbáltad a klettersteig túrázást, akkor mi most megtanítunk az alapfogásokra és természetesen végig nagyon vigyázunk Rád! Túrázós, kalandparkos tapasztalat előnynek számít, de nem követelmény.

Ami miatt ideális ez a program kezdésnek az az, hogy három rövidebb utat választottunk ki számodra. Ha menet közben esetleg elfáradnál, megteheted, hogy valamelyiket kihagyod.

A program

  1. Mödlinger Klettersteig – az autóktól kb. 3 percnyi sétával érjük el a klettersteig beszállását. Itt megtanítjuk neked a beülő helyes felvételét, ill. azt, hogyan kell a klettersteig kantárat megfelelően rögzíteni a beülőre. A rövid ismertető után nekivágunk az útnak. A fal első 6m-es szakasza tulajdonképpen az egész út kulcshelye, amit ki is lehetne kerülni egy rövidke ösvénnyel. Aztán lesz dróthíd, meg minden, ami egy klettersteig-en megtalálható. A klettersteig végén pedig egy kis váracska található.
  2. Währinger Steig - itt már van egy-két sportosabb mozdulat, de nagyon rövidekWähringer Steig – A Mödlinger Klettersteig után visszaülünk az autóinkba és egy kb. 20 perces autókázással a Hohe Wand irányába indulunk tovább. A parkolóból innen már majdnem 5 percet is kell gyalogolni a Währinger Steig beszállásához. 🙂 Ez az út kicsivel rövidebb, mint a Mödlinger, de egy hangyányival nehezebb is. Itt fogsz találkozni először az igazi magasság- és kitettségérzéssel, természetesen teljes biztonság mellett.
  3. Pittentaler Steig – Újabb rövid autókázás következik és elérünk a harmadik nagyszerű klettersteig alatti parkolóba. Innen kb. 15 percnyi sétával érünk fel a beszálláshoz. Felmászunk a Pittentaler Klettersteig-en, amely igazi, sportos út. Végig érzékelni fogod a nagyobb magasságot és a gyönyörű kilátást. Az út végén található a Törökugrató, amely a szikla tetejére épült kis váracska.

A három út végigmászása után kezdőből haladóvá válsz. 🙂 Visszatérünk autóinkhoz és irány haza.

Szükséges felszerelés és ruházat

Pittentaler Steig - nagyon szép levezető túra. Pittentaler Steig - nagyon szép levezető túra. Kezdőből haladóvá váltál!Kényelmes, időjárásnak megfelelő ruházatot hozz, amiben jól tudsz mozogni! Cipőnek lehetőleg valami kirándulócipő vagy bakancsfélét hozz! Gyöngyvászon futócipőt nem javasoljuk.

Hozz magaddal enni- és innivalót és egy kis méretű hátizsákot! Hátizsákos mászás nem lesz, mert az utak nem túl hosszúak, így elég induláskor és érkezéskor “feltankolnod” magadat.

Saját felszerelést természetesen szabad hozni, de a túrához díjmentesen biztosítunk számodra minden technikai eszközt.

A Pittentaler Steig minden mozdulata gyönyörű! Nagyon érdemes végigmászniTovábbi költségek

  • Utazás – teleautó rendszerrel, melyet segítünk megszervezni. Az útiköltség kb. 5000Ft/fő
  • Balesetbiztosítás – hegymászásra érvényes balesetbiztosítás megléte kötelező. A kötvényt kérjük hozd magaddal!

Részletek

Dátum:
2019-09-22
Összeg:
12500Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Wienerwald
Brühlerstrasse
Mödling, Ausztria
+ Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.