Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Cukisteig – klettersteig túra kezdőknek

2020-08-29

19900Ft

Könnyű bemelegítés a Mödlinger Klettersteig-en100% élvezet – 0% parafaktor

Látogass ki velünk a Bécsi-erdőbe, ahol három nagyon aranyos, nagyon szép klettersteig-et, azaz drótos utat mászunk végig! Ha még sosem jártál klettersteig túrákon, akkor ezek azok, amelyekkel meg fogod szeretni a túrázás eme fajtáját!

Hol lehetnél nagyobb biztonságban, mint azok felügyelete alatt, akik ezt profi módon oktatják is? 🙂

Kinek ajánlott ez a klettersteig túra?

Mödlinger klettersteig - ideális kezdő klettersteig túrázók számáraHa kezdő vagy, esetleg még sosem próbáltad a klettersteig túrázást, akkor mi most megtanítunk az alapfogásokra és természetesen végig nagyon vigyázunk Rád! Túrázós, kalandparkos tapasztalat előnynek számít, de nem követelmény.

Ami miatt ideális ez a program kezdésnek az az, hogy három rövidebb utat választottunk ki számodra. Ha menet közben esetleg elfáradnál, megteheted, hogy valamelyiket kihagyod.

Azért nézd meg azt is, mi vár Rád, ha következő nap is velünk tartasz »

A program

  1. Mödlinger Klettersteig – az autóktól kb. 3 percnyi sétával érjük el a klettersteig beszállását. Itt megtanítjuk neked a beülő helyes felvételét, ill. azt, hogyan kell a klettersteig kantárat megfelelően rögzíteni a beülőre. A rövid ismertető után nekivágunk az útnak. A fal első 6m-es szakasza tulajdonképpen az egész út kulcshelye, amit ki is lehetne kerülni egy rövidke ösvénnyel. Aztán lesz dróthíd, meg minden, ami egy klettersteig-en megtalálható. A klettersteig végén pedig egy kis váracska található.
  2. Währinger Steig - itt már van egy-két sportosabb mozdulat, de nagyon rövidekWähringer Steig – A Mödlinger Klettersteig után visszaülünk az autóinkba és egy kb. 20 perces autókázással a Hohe Wand irányába indulunk tovább. A parkolóból innen már majdnem 5 percet is kell gyalogolni a Währinger Steig beszállásához. 🙂 Ez az út kicsivel rövidebb, mint a Mödlinger, de egy hangyányival nehezebb is. Itt fogsz találkozni először az igazi magasság- és kitettségérzéssel, természetesen teljes biztonság mellett.
  3. Steirer Spur – A Hohe Wand tetejére felautózunk. Innen kb. fél órányi erdei sétával érjük el a pazar panorámával rendelkező Hubertushaus-t. A Steirer Spur Klettersteig innen indul. Először lemászunk, majd szépen végigoldalazunk a Hohe Wand sziklás oldalában a drótkötelek mentén. Egy gyönyörű bevágásban felkúszunk, majd ismét a háznál találjuk magunkat, ahol elkölthetünk egy remek vacsorát.

A három út végigmászása után kezdőből haladóvá válsz. 🙂 Visszatérünk autóinkhoz és irány haza.

Szükséges felszerelés és ruházat

Pittentaler Steig - nagyon szép levezető túra. Pittentaler Steig - nagyon szép levezető túra. Kezdőből haladóvá váltál!Kényelmes, időjárásnak megfelelő ruházatot hozz, amiben jól tudsz mozogni! Cipőnek lehetőleg valami kirándulócipő vagy bakancsfélét hozz! Gyöngyvászon futócipőt nem javasoljuk.

Hozz magaddal enni- és innivalót és egy kis méretű hátizsákot! Hátizsákos mászás nem lesz, mert az utak nem túl hosszúak, így elég induláskor és érkezéskor “feltankolnod” magadat.

Saját felszerelést természetesen szabad hozni, de a túrához díjmentesen biztosítunk számodra minden technikai eszközt.

A Pittentaler Steig minden mozdulata gyönyörű! Nagyon érdemes végigmászniTovábbi költségek

  • Utazás – teleautó rendszerrel, melyet segítünk megszervezni. Az útiköltség kb. 5000Ft/fő
  • Balesetbiztosítás – hegymászásra érvényes balesetbiztosítás megléte kötelező. A kötvényt kérjük hozd magaddal!

Részletek

Dátum:
2020-08-29
Összeg:
19900Ft
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Wienerwald
Brühlerstrasse
Mödling, Ausztria
+ Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.