Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Cukisteig – Klettersteig túra teljesen kezdőknek

2022-07-15

24900Ft
Via ferrata túra kezdőknek Ausztria

100% élvezet – 0% parafaktor

Látogass ki velünk a Bécsi-erdőbe, ahol három nagyon aranyos, nagyon szép klettersteig-et, olasz nevén via ferrata-t, azaz drótos utat mászunk végig! Ha még sosem jártál klettersteig túrákon, akkor ezek azok, amelyekkel meg fogod szeretni a túrázás eme fajtáját!

Könnyű bemelegítés a Mödlinger Klettersteig-en
Mödlinger klettersteig - ideális kezdő klettersteig túrázók számára

Kinek ajánlott ez a klettersteig túra?

Ha kezdő vagy, esetleg még sosem próbáltad a klettersteig túrázást, akkor mi most megtanítunk az alapfogásokra és természetesen végig nagyon vigyázunk Rád! Túrázós, kalandparkos tapasztalat előnynek számít, de nem követelmény.

Ami miatt ideális ez a program kezdésnek az az, hogy három rövidebb utat választottunk ki számodra. Ha menet közben esetleg elfáradnál, megteheted, hogy valamelyiket kihagyod.

A program

  1. Mödlinger Klettersteig – az autóktól kb. 5 percnyi sétával érjük el a Klettersteig (via ferrata) beszállását. Itt megtanítjuk neked a beülő helyes felvételét, ill. azt, hogyan kell a Klettersteig kantárat megfelelően rögzíteni a beülőre. A rövid ismertető után nekivágunk az útnak. A fal első 6m-es szakasza tulajdonképpen az egész út kulcshelye, amit ki is lehetne kerülni egy rövidke ösvénnyel. Aztán lesz dróthíd, meg minden, ami egy klettersteig-en megtalálható. A klettersteig végén pedig egy kis váracska található.
  2. Währinger Steig - itt már van egy-két sportosabb mozdulat, de nagyon rövidekWähringer Steig – A Mödlinger Klettersteig után visszaülünk az autóinkba és egy kb. 20 perces autókázással a Hohe Wand irányába indulunk tovább. A parkolóból innen már majdnem 7-8 percet is kell gyalogolni a Währinger Steig beszállásához. 🙂 Ez az út kicsivel rövidebb, mint a Mödlinger, de egy hangyányival nehezebb is. Itt fogsz találkozni először az igazi magasság- és kitettségérzéssel, természetesen teljes biztonság mellett.
  3. Steirer Spur – A Hohe Wand tetejére felautózunk. Innen kb. fél órányi erdei sétával érjük el a pazar panorámával rendelkező Hubertushaus-t. A Steirer Spur Klettersteig innen indul. Először lemászunk, majd szépen végigoldalazunk a Hohe Wand sziklás oldalában a drótkötelek mentén. Egy gyönyörű bevágásban felkúszunk, majd ismét a háznál találjuk magunkat, ahol elkölthetünk egy remek vacsorát.

A három út végigmászása után kezdőből haladóvá válsz. 🙂 Visszatérünk autóinkhoz és irány haza.

Szükséges felszerelés és ruházat

Kényelmes, időjárásnak megfelelő ruházatot hozz, amiben jól tudsz mozogni! Cipőnek lehetőleg valami kirándulócipő- vagy bakancsfélét hozz! Gyöngyvászon futócipőt nem javasoljuk.

Hozz magaddal enni- és innivalót és egy kis méretű hátizsákot! Hátizsákkal csak az utolsó via ferrata-t fogjuk mászni.

Saját felszerelést természetesen szabad hozni, de a túrához díjmentesen biztosítunk számodra minden technikai eszközt.

További költségek

  • Utazás – teleautó rendszerrel, melyet segítünk megszervezni. Az útiköltség kb. 5.000Ft/fő
  • Parkbelépő: 3€/fő
  • Balesetbiztosítás – hegymászásra érvényes balesetbiztosítás megléte kötelező. A kötvényt kérjük hozd magaddal!

Részletek

Dátum:
2022-07-15
Összeg:
24900Ft
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Wienerwald
Brühlerstrasse
Mödling, Ausztria
+ Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.