Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

Cukisteig – via ferrata triatlon kezdőknek

július 27

100.00€
Via ferrata túra Ausztriában kezdők számára

Jegyek

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Részvételi díj
100.00
2 available

100% élvezet – 0% parafaktor

Látogass ki velünk a Bécsi-erdőbe, ahol három nagyon aranyos, nagyon szép klettersteig-et, olasz nevén via ferrata-t, azaz drótos utat mászunk végig! Ha még sosem jártál klettersteig túrákon, akkor ezek azok, amelyekkel meg fogod szeretni a túrázás eme fajtáját!

Kinek ajánlott ez a klettersteig túra?

Ha kezdő vagy, esetleg még sosem próbáltad a klettersteig túrázást, akkor mi most megtanítunk az alapfogásokra és természetesen végig nagyon vigyázunk Rád! Túrázós, kalandparkos tapasztalat előnynek számít, de nem követelmény. Egyetlen fontos dologra lesz szükséged: szédülésmentességre. A magyarországi via ferrataktól eltérően itt nagyobb magasságokban fogunk mászni, de természetesen nagyon kitűnően biztosított útvonalakon.

Ami miatt ideális ez a program kezdésnek az az, hogy három rövidebb utat választottunk ki számodra. Ha menet közben esetleg elfáradnál, megteheted, hogy valamelyiket kihagyod.

A program

  1. Mödlinger Klettersteig – az autóktól kb. 5 percnyi sétával érjük el a Klettersteig (via ferrata) beszállását. Itt megtanítjuk neked a beülő helyes felvételét, ill. azt, hogyan kell a Klettersteig kantárat megfelelően rögzíteni a beülőre. A rövid ismertető után nekivágunk az útnak. A fal első 6m-es szakasza tulajdonképpen az egész út kulcshelye, amit ki is lehetne kerülni egy rövidke ösvénnyel. Aztán lesz dróthíd, meg minden, ami egy klettersteig-en megtalálható. A klettersteig végén pedig egy kis váracska található.
    A Mödlinger Klettersteig első 7-8 métere C nehézségű, amit gyalogosan ki is lehet kerülni, a további nehézség A/B. Bemelegítésnek ideális.
  2. Währinger Steig – A Mödlinger Klettersteig után visszaülünk az autóinkba és egy kb. 30 perces autókázással a Hohe Wand irányába indulunk tovább. A parkolóból innen már majdnem 7-8 percet is kell gyalogolni a Währinger Steig beszállásához. 🙂 Ez az út kicsivel rövidebb, mint a Mödlinger, de egy hangyányival nehezebb is. Itt fogsz találkozni először az igazi magasság- és kitettségérzéssel, természetesen teljes biztonság mellett.
    A Währinger Steig a C nehézségével, de rövidségével ideális, hogy belekóstolj a technikailag kicsit nehezebb mászásba. Elakadni nem fogsz, túravezetőd vigyázni fog Rád és a szóbeli segítségtől a kötéltechnikáig minden rendelkezésre fog állni, hogy ügyesen átmászd a nehezebb részt.
  3. Steirer Spur – A Hohe Wand tetejére autózva egy kis séta vár ránk. Ezután előbb “alászállunk”, azaz lefelé mászunk egy kicsit, majd gyönyörű kilátás mellett traverzálunk, azaz szintben mászunk a sziklafal oldalában, majd visszamászunk a Hohe Wand platóra. Végig gyönyörű lesz a kilátásunk és ráadásul a túra végét megünnepeljük a Hubertushaus-ban egy almáspitével, levessel, bécsi szelettel vagy éppen egy jeges kávéval – kinek, mihez van kedve. 🙂

A három út végigmászása után kezdőből haladóvá válsz. 🙂 Visszatérünk autóinkhoz és irány haza.

Szükséges felszerelés és ruházat

Kényelmes, időjárásnak megfelelő ruházatot hozz, amiben jól tudsz mozogni! Cipőnek lehetőleg valami erősebb, tapadós talpú kirándulócipő- vagy bakancsfélét hozz! Gyöngyvászon futócipőt nem javasoljuk.

Hozz magaddal enni- és innivalót és egy kis méretű hátizsákot! Hátizsákkal csak az utolsó via ferrata-t fogjuk mászni.

Saját felszerelést természetesen szabad hozni, de a túrához díjmentesen biztosítunk számodra minden technikai eszközt.

További költségek

  • Utazás – teleautó rendszerrel, melyet segítünk megszervezni. Az útiköltség kb. 6.000Ft/fő
  • Balesetbiztosítás – hegymászásra érvényes balesetbiztosítás megléte kötelező. A kötvényt kérjük hozd magaddal!

Részletek

Dátum:
július 27
Összeg:
100.00€
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Wienerwald
Brühlerstrasse
Mödling, Ausztria
+ Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!