esemény betöltése

« Minden esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Cukisteig – via ferrata triatlon kezdőknek

április 15

29900Ft
Via ferrata túra Ausztriában kezdők számára

100% élvezet – 0% parafaktor

Látogass ki velünk a Bécsi-erdőbe, ahol három nagyon aranyos, nagyon szép klettersteig-et, olasz nevén via ferrata-t, azaz drótos utat mászunk végig! Ha még sosem jártál klettersteig túrákon, akkor ezek azok, amelyekkel meg fogod szeretni a túrázás eme fajtáját!

Kinek ajánlott ez a klettersteig túra?

Ha kezdő vagy, esetleg még sosem próbáltad a klettersteig túrázást, akkor mi most megtanítunk az alapfogásokra és természetesen végig nagyon vigyázunk Rád! Túrázós, kalandparkos tapasztalat előnynek számít, de nem követelmény. Egyetlen fontos dologra lesz szükséged: szédülésmentességre. A magyarországi via ferrataktól eltérően itt nagyobb magasságokban fogunk mászni, de természetesen nagyon kitűnően biztosított útvonalakon.

Ami miatt ideális ez a program kezdésnek az az, hogy három rövidebb utat választottunk ki számodra. Ha menet közben esetleg elfáradnál, megteheted, hogy valamelyiket kihagyod.

A program

  1. Mödlinger Klettersteig – az autóktól kb. 5 percnyi sétával érjük el a Klettersteig (via ferrata) beszállását. Itt megtanítjuk neked a beülő helyes felvételét, ill. azt, hogyan kell a Klettersteig kantárat megfelelően rögzíteni a beülőre. A rövid ismertető után nekivágunk az útnak. A fal első 6m-es szakasza tulajdonképpen az egész út kulcshelye, amit ki is lehetne kerülni egy rövidke ösvénnyel. Aztán lesz dróthíd, meg minden, ami egy klettersteig-en megtalálható. A klettersteig végén pedig egy kis váracska található.
    A Mödlinger Klettersteig első 7-8 métere C nehézségű, amit gyalogosan ki is lehet kerülni, a további nehézség A/B. Bemelegítésnek ideális.
  2. Währinger Steig – A Mödlinger Klettersteig után visszaülünk az autóinkba és egy kb. 30 perces autókázással a Hohe Wand irányába indulunk tovább. A parkolóból innen már majdnem 7-8 percet is kell gyalogolni a Währinger Steig beszállásához. 🙂 Ez az út kicsivel rövidebb, mint a Mödlinger, de egy hangyányival nehezebb is. Itt fogsz találkozni először az igazi magasság- és kitettségérzéssel, természetesen teljes biztonság mellett.
    A Währinger Steig a C nehézségével, de rövidségével ideális, hogy belekóstolj a technikailag kicsit nehezebb mászásba. Elakadni nem fogsz, túravezetőd vigyázni fog Rád és a szóbeli segítségtől a kötéltechnikáig minden rendelkezésre fog állni, hogy ügyesen átmászd a nehezebb részt.
  3. Pittentalersteig – A Hohe Wand-ot magunk mögött hagyva egy kicsit tovább autózunk és a Pittentalersteig lesz a következő célpontunk. Egy várhoz, a Türkensturz-hoz (Törökugrató – igen, Ausztriában is van egy 🙂 ) fogunk felmászni a Klettersteig-en keresztül. Kb. 20 percet kell felfelé gyalogolni az autótól. A Klettersteig legnehezebb része C nehézségű. Szintén teljes biztonságban, túravezetőd felügyelete mellett fogod átmászni az utat.

A három út végigmászása után kezdőből haladóvá válsz. 🙂 Visszatérünk autóinkhoz és irány haza.

Szükséges felszerelés és ruházat

Kényelmes, időjárásnak megfelelő ruházatot hozz, amiben jól tudsz mozogni! Cipőnek lehetőleg valami erősebb, tapadós talpú kirándulócipő- vagy bakancsfélét hozz! Gyöngyvászon futócipőt nem javasoljuk.

Hozz magaddal enni- és innivalót és egy kis méretű hátizsákot! Hátizsákkal csak az utolsó via ferrata-t fogjuk mászni.

Saját felszerelést természetesen szabad hozni, de a túrához díjmentesen biztosítunk számodra minden technikai eszközt.

További költségek

  • Utazás – teleautó rendszerrel, melyet segítünk megszervezni. Az útiköltség kb. 5.000Ft/fő
  • Balesetbiztosítás – hegymászásra érvényes balesetbiztosítás megléte kötelező. A kötvényt kérjük hozd magaddal!

Részletek

Dátum:
április 15
Összeg:
29900Ft
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Wienerwald
Brühlerstrasse
Mödling, Ausztria
+ Google Térkép

Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.