Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Dolomitok via ferrata túra

2022-08-26 - 2022-08-30

89900Ft
Dolomitok via ferrata túra

Nyár végén, ősz elején a leggyönyörűbb a Dolomitok és ilyenkor a legstabilabb az időjárás is. Már hazavonulnak a szabadságoló tömegek, de a nap még mindig gyönyörűen süt és melegíti a hatalmas sziklafalakat. Gyere és túrázz velünk a Dolomitok via ferrata útvonalain!

Dolomitok via ferrata túra programja

1. nap: Utazás, érkezés Sass Dlacia-ba. Sátorverés után rövid gyalogtúra következik a Lagazuoi hatalmas falai alá

2. nap: A Pisciadu vízesés mentén via ferrata-zunk fel a Piz Boé csoport egyik menedékházához 2542m magasba. A túra kb. 700m szintkülönbség és B/C nehézségű.

A via ferrata túra hossza kb. 5-6 óra.

3. nap: A Dolomitok ikonikus jelképeihez teszünk túrát: a Tre Cime-hez, azaz Drei Zinnen-hez. A három torony mellett magasodó 2743m magas Monte Paterno csúcsára vezető via ferrata-n fel is mászunk (kb. B nehézségű). A csúcsról páratlan kilátás nyílik a Tre Cime-re. A hegy túloldalán katonai alagutakon keresztül ereszkedünk vissza a Locatelli-menedékházhoz. Ha időnk engedi, még egy sportosabb via ferrata-t beiktatunk: Torre di Toblin. A torony kb. C nehézségű. Ha van kedved, velünk tartasz, ha nincs, akkor megvárhatsz a Locatelli-házban, ahol remek sütit, kávét és üdítőt fogyaszthatsz.

A via ferrata túra hossza: 7-8 óra

4. nap: Trincée via ferrata – A Dolomitok legmagasabb hegyével, a Marmolada-val szemben túrázunk ezen a napon. A La Mesola 2727m magas tömbjén vezető Trincée via ferrata-t másszuk végig, miközben végig a Marmolada-gleccser lesz a hátterünk. Ez az út nem csak a látvány miatt különleges, hanem azért is, mert nem dolomiton, hanem metamorf konglomerátumon fogunk mászni. A kompakt kőzeten futó via ferrata az első szakaszán C nehézségű, majd utána B nehézségre szelídül. A mászásunk szó szerint csúcspontja a La Mesola csúcstömbje lesz, amire nemrégiben épült egy remek via ferrata szakasz.

A via ferrata túra hossza: kb. 6 óra

5. nap: Öt izgalmas nap után sajnos véget ér a túra és indulunk haza.

Egyéb költségek

Részletek

Kezdés:
2022-08-26
Vége:
2022-08-30
Összeg:
89900Ft
Esemény kategóriák:
, , , ,
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Sass Dlacia, Dolomitok
Sass Dlacia Olaszország + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!