Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Kezdő falmászó tanfolyam és eséstechnika Workshop

2022-01-23 @ 09:30 - 14:30

10900Ft
Eséstechnika tréning

Jó mászótechnikával és eséstechnikával magabiztosabb leszel a falon. A kezdő falmászó tanfolyam és eséstechnika workshop befejeztével bátrabban fogod feszegetni a határaidat, nyugodtabban fogsz mászni, ami miatt kitartóbbá válsz és a mászótechnikád azonnali javulását fogod tapasztalni.

Mit tanulsz a kezdő falmászó tanfolyam és eséstechnika workshop során?

 • Helyes lépéstechnika
 • LégzéstechnikaFalmászás eséstechnika workshop
 • Eséstechnika top-rope mászásban
 • Eséstechnika előre mászásban
 • Dinamikus biztosítástechnika
 • Különböző biztosítóeszközök és sajátosságaik

Miért fontos a jó eséstechnika?

Ha megbízol az eszközökben, megbízol a biztosító partneredben és tudod, hogy jól tudsz esni, sokkal bátrabban fogsz mászni. Jobban belemész kétesélyes helyzetekbe, amelyekből csodák-csodája sikeresen fogsz kijönni.

Ha bízol az eséstechnikádban, nyugodtabban fogsz mászni, csökken a pulzusszámod, csökken a fogások túlszorításából fakadó izom-többletterhelés, ezáltal sokkal hosszabban fogsz tudni a tudásod határán dolgozni, ergó jobban fogsz mászni is.

Félsz az eséstől?

Az eséstől, zuhanástól való félelem ösztönös az emberben. Ez jól is van így, mert ha mi mászók nem használnánk kötelet, elég hülyén néznénk ki néhány esés után. 🙂

Ugyanakkor, ha már ilyen ügyesen át tudjuk verni a gravitációt, hiszen dinamikus kötelet használunk, sőt még a biztosítóember személyében egy dinamikus ellensúlyt is akasztunk a végére, miért is ne nézzünk szembe ősi félelmeinkkel?

Apránként, a vérmérsékletednek megfelelően fogunk dolgozni. Sőt, nem csak az esésre fogunk koncentrálni, hanem a megfelelő dinamikus biztosítástechnikára is. A jó esés-megfogásban a biztosítóember munkája ugyanolyan fontos, mint a leeső emberé, ezért ezt is fejlesztjük.

Ahogy mondani szokás, a para normális jelenség, de ez az Eséstechnika Workshop végére el fog múlni nálad.

Eséstől való félelem kezelése

Átbeszéljük, mik a legnagyobb félelmek

Biztosítóeszközök

Ahogy volt szó róla, a jó biztosítástechnika ugyanolyan fontos eleme az esésnek, mint maga az eséstechnika.

Kipróbálhatsz többféle, gyakran használatos biztosítóeszközt is, a félszorítónyolcastól kezdve, a hagyományos lapkákon, Smart-on, MegaJul-on, Grigri-n át, egészen a Beal Birdie-ig.

Mit hozz magaddal?

Workshop-unkat akkor ajánljuk neked, ha már van egy kis mászótapasztalatod.

Hozz magaddal

 • mászóterembe való öltözéket,
 • mászócipőt,
 • beülőt,
 • HMS karabinert,
 • biztosítóeszközt (ha több is van, hozd el mindet!),
 • dinamikus egészkötelet,
 • 2db csavaros karabinert.

Hiányzó eszközöket a szertárból tudsz bérelni.

 

A részvételi díj tartalmazza a terembelépő árát is.

Várunk szeretettel!

SZÉP kártya elfogadási lehetőség

Fizethetsz SZÉP kártyával

A programot fizetheted SZÉP kártyával is!

Részletek

Dátum:
2022-01-23
Időpont:
09:30 - 14:30
Összeg:
10900Ft
Esemény kategóriák:
, , , , ,

Helyszín

BME Sportközpont
Bertalan Lajos u. 4-6.
Budapest, 1112 Magyarország
+ Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.