Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

II+ FunFit.hu Hegymászó Találkozó

2020-07-25 - 2020-08-02

Ingyenes
Magashegyi sziklamászó edzőtábor - Sustenpass

Sziklamászó edzőtábor, Svájc, SustenpassHa a sziklamászó tanítványunk voltál vagy esetleg még az is vagy, sok szeretettel várunk 2020. nyarán a svájci Sustenpass-nál tartandó II. FunFit.hu Hegymászó Találkozónkon.

A Hegymászó Találkozó

A környéken 3a – 7b nehézség között vannak egy és több kötélhosszas, tökéletes minőségű gránit mászóutak. A legtöbb jól nittelt, de ha trad kihívásokra vágysz, azt is megtalálod. Van két meglehetősen hosszú és szép vonalvezetésű via ferrata, amelyek végigjárása egy-egy teljes napot igényelnek. Itt található a Sustenhorn (3503m), a Gwächtenhorn (3420m) és a Vorder Tierberg (3091m), amelyek gyönyörű gleccsertúrával közelíthetőek meg, a Steingletscher-en keresztül. És természetesen a környék tele van magashegyi turistautakkal, ahol lehet gyalogtúrázni és terepfutni.

Ha egy kicsit távolabb utazunk, akkor 100km távolságban találunk pálmafás mászóhelyeket, gyönyörű szurdokokat, ahol fürödhetünk, ugrálhatunk a vízbe.

Sziklamászás a Sustenpass-nálSzóval, ha úgy döntesz, megtisztelsz bennünket a jelenléteddel, érdemes hozni mindenféle mászós cuccot, a sportmászós kellékektől kezdve, a klettersteig szetten keresztül a gleccserfelszerelésig, mert ez a hely igazi paradicsom egy hegymászó számára. És természetesen hol is lehetne jobban rituálisan elfogyasztani egy Gipfelbrötli-t, ha nem egy svájci magashegyi út végén? 😀

Mountain Happyness – Mountain Hippyness

Szállásunk kempingben lesz a Sustenpass alatt, Gadmen-ben, ahonnan minden nap autóval fogunk felmenni a hágóba, egyéb célpontokhoz. A parkolók egy része ingyenes, de a mászóhelyek egy részéhez, a Steingletscher-hez és a Tierbergli Klettersteig-hez autónként 5CHF útdíjat kell fizetni.

A napi programok kötetlenek lesznek, azaz szabadon választhatod, mit szeretnél a hegymászás oltárán áldozni. 🙂 Lesz egy saját túrakönyvünk, ahova alpesi módra mindenki beregisztrálhatja aznapi célját.

Természetesen lesznek nálunk mászókalauzok, így könnyen tudsz mazsolázni a környékbeli utakból. Nagyon szívesen segítek majd utat választani magatoknak, sokról tudok nektek saját tapasztalatokat is mesélni, így kvázi felügyelet mellett, de mégis önállóan fogtok tudni mászni.

Felszerelés

ÁfonyaA sziklamászó utak legnagyobb része jól van nittelve. Ettől függetlenül érdemes egy éksort, ékpiszkálót, néhány hevedert és kötélgyűrűt hozni. Kötélből leginkább a fél- és ikerköteleket tudod használni, mert az utak legnagyobb részéből ereszkedve kell lejönni és a standok messzebb vannak egymástól, mint 30m.

A kempingben normál sátor, derékalj és kb. +5C komfortfokozatú hálózsák lesz szükséges. Gázfőzőt, edényeket, gázpalackot hozz magaddal!

Steingletscher mászókalauz

Ez a Steingletscher mászókalauz egyetlen oldala. Tetszik valamelyik út?

Téged is várunk!

A jelenlegi és volt sziklamászó tanulóink számára szerveződik a Hegymászó Találkozó.
Ha tudod a kezdő sziklamászó tanfolyam kötéltechnikai elemeit készségszinten alkalmazni, akkor már hasznosan fogod eltölteni az időt. Mindenféle nehézségben vannak utak, így  biztosan találunk neked kellemes elfoglaltságot. 🙂

Ráadásul mivel a tanulónk voltál, tudni fogjuk, milyen utak valóak neked.

Gyere! Nagyon jó lesz!

GwächtenhornA Steingletscher lábaA Steingletscher-enSteingletscher - Platten

Details

Start:
2020-07-25
End:
2020-08-02
Cost:
Ingyenes
Event Categories:
, , ,
Event Tags:

Venue

Steingletscher, Svájc
Steingletscher, Svájc + Google Map

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!