Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kezdő + haladó sziklamászó tanfolyam, Paklencia

2019-09-28 - 2019-10-06

72900Ft
Kezdő és haladó sziklamászó tanfolyam, Paklenica

Sziklamászó tanfolyam - mászótechnika fejlesztésA kezdetektől a hosszabb mászóutakig…

Kombinálhatod a kezdő és haladó sziklamászó tanfolyamainkat. Tölts el 10 kellemes napot Horvátországban és merülj el a sziklamászás nyújtotta élvezetekben!

Természetesen nagyon figyelünk Rád, hogy pontosan olyan feladatokat kapj, amelyek éppen az aznapi szintednek megfelelnek.

Első 5 nap: kezdő sziklamászó tanfolyam

A sziklamászás gyakorlatra épülő sport, ezért érdemes sportágspecifikusan, jól kiforrott technika mentén megtanulni, akár a teljesen kezdő szintről is. A legszebb horvátországi sziklamászó Paradicsomban, Paklenica-n az első 5 napon belemélyülhetsz a sportmászás alapjaiba. A kezdő sziklamászó tanfolyam keretein belül megtanulsz ügyesen, precízen és energiatakarékosan mozogni a könnyebb sziklamászó utakban, megtanulsz a sziklamászó eszközökkel bánni, megtanulsz néhány alapvető csomót. S lesz majd este és reggel az ötödik napon és alkalmas leszel önálló sziklamászásra. 🙂

Sziklamászó tanfolyam - mászótechnika fejlesztésKevés elmélet, sok mászás a Te egyéni szintednek megfelelően:
Mindent a legelejéről kezdünk, így lépésről-lépésre fogsz belerázódni a sziklamászásba. A kezdő sziklamászó tanfolyamon tanultakat mászófalon, mászóteremben is kiválóan tudod majd alkalmazni.

Második 5 nap: haladó, több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam

Sziklamászó tanfolyam PaklenicaHa úgy érzed, szeretnél továbblépni, maradhatsz még 5 napot és a haladó sziklamászó tanfolyam során belemélyülhetsz a több kötélhosszas sziklamászó technikákba. Megnézzük a több kötélhosszas sziklamászás elemeit, felgyorsítjuk azon trükkök alkalmazási sebességét, amelyeket az első 5 napban, a kezdő sziklamászó tanfolyam keretein belül tanultál.

Mit fogsz tudni a sziklamászó tanfolyam végére?

Középfokú sziklamászó tanfolyamA tizedik nap végére gyakorlatod lesz sportmászásban és nittelt több kötélhosszas utak mászásában. Megismered a hozzájuk tartozó sziklamászó eszközöket, sőt később rengeteg pénzt megtakaríthatsz azzal, ha tudod, mit-hol érdemes beszerezni. Ezekről sok szót fogunk ejteni.

Kialakul egy alap mozgástechnika, amellyel hatékonyan tudsz mozogni mind sziklán, mind mászóteremben. Hangsúlyt helyezünk a lábtechnikára, lépéstechnikára, megtanulod a helyes egyensúlyozást, ill. megtanulsz három-pont technikával ügyesen mászni.

A tanfolyam során tanulunk a kiegészítő edzésekről, azaz tudni fogod, hogyan érdemes a mászáson kívül a sziklamászásra, falmászásra készülni. Megbeszéljük milyen keresztedzések a leghatékonyabbak a sziklamászáshoz, igény esetén egyéni edzéstervet is készíthetünk.

Megismered a sziklamászás magyarországi jogi szabályozását, ami jelentősen eltér az európai gyakorlattól. Természetesen megtanulod azt is, hogyan felelhetsz meg ezeknek könnyedén.

Középfokú sziklamászó tanfolyamNem utolsó sorban megismered Paklenica-t, ahova minden tanulóm rendszeresen visszajár, hiszen fantasztikusan gyönyörű, tele van mindenféle nehézségű és hosszúságú mászóutakkal, így kedvére talál bárki számára megfelelőt, akár kezdő, akár vérprofi.

Jelentkezz egyszerre a kezdő és középfokú sziklamászó tanfolyamra, melynek együttes kedvezményes ára 72.900Ft

További költségek

  • Utazás: teleautó rendszerrel (kb. 15.000Ft/fő)
  • Szállás: általunk javasolt apartmanban (220EUR/teljes tanfolyam) – természetesen lehetőséged van más szálláson is elhelyezkedni, ha jobbat tudsz!
  • Balesetbiztosítás (kb. 8000Ft/teljes tanfolyam)
  • Parkbelépő: 240HRK/teljes tanfolyam

Sziklamászó tanfolyam - Paklenica

Ha csak a

érdekel, külön is részt vehetsz rajtuk!

Venue

Paklenica, Horvátország
Starigrad-Paklenica, Horvátország: + Google Map

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.