Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Kezdő sziklamászó tanfolyam, Les Calanques

2019-10-19 - 2019-10-26

72900Ft
Sziklamászó tanfolyam kezdőknek, Les Calanques

Kezdő sziklamászó tanfolyam, Les CalanquesÚjabb nap a Paradicsomban

Képzeld el, a mediterrán őszt Marseilles mellett, a Földközi-tenger partján! Képzeld hozzá, hogy a tenger ilyenkor még nagyon kellemes! Tedd hozzá, hogy Franciaország legkedvesebb tartományában, Provance-ban vagy, ahol zamatosak a borok, finomak a kávék, és hófehérek a mészkő sziklák!

Folyamatosan gyönyörködhetsz a tengeri panorámában, miközben egyre jobb sziklamászót faragunk belőled. Naptejet persze hoznod kell [50-es faktorszám a túra-bőrgyógyászunk ajánlásával 🙂 ], hiszen délvidéken ilyenkor még meglepően ereje van a napsütésnek.

 Kezdő sziklamászó tanfolyam, Les Calanques

Kinek ajánlott a kezdő sziklamászó tanfolyam?

Sziklamászó tanfolyam: túra a beszálláshozA kezdő szintről szeretnél megtanulni sziklát mászni. Szeretnél magyarországi, vagy akár külföldi mászóiskolákban is ügyesen mászni, szeretnél mászótermekben ügyesen mászni és egy kicsit érdekelhet az is, milyen amikor nagy falat mászik az ember.

Kis csoportokban dolgozunk, egyénre szabott falakat, utakat választunk neked, hogy élvezd a mászás minden pillanatát, és hogy akár hozzánk hasonlóan elkötelezett sportolóvá válhass!

A legfontosabb az, hogy megszeresd ezt a sportot, és sajátítsd el az alapjait! Rajtunk nem fog múlni!

A kezdő sziklamászó tanfolyamon az alábbi dolgokat fogjuk gyakorolni

 • Kezdő sziklamászó tanfolyam, Les CalanquesAlap mászótechnika
 • Társbiztosítás – elölmászó és másodmászó biztosításának módja
 • Elölmászás technikája
 • Eresztésbe átszerelés
 • Ereszkedés
 • Kóstoló a több kötélhosszas utak világából

A fenti ismereteket mászótermekben is remekül fogod tudni alkalmazni!

Mit tanulhatsz még meg?

 • Les Calanques, En VauMilyen eszközöket érdemes megvásárolni, mit érdemes figyelembe venni, amikor bemész a mászóboltba?
 • Honnan lehet tudni, hol és mit lehet/érdemes mászni? – Mászókalauzok értelmezése.
 • Mit kell tenned, ha valami baj történik? – alap elsősegélynyújtás
 • Hogyan szervezz meg egy mentést, hogyan hívj segítséget?

Deep water solo – mászás, fürdés, mászócipő fertőtlenítés 😀

Kezdő sziklamászó tanfolyam, Les CalanquesA Calanques mellett, La Ciotat-ban remek lehetőséged nyílik arra, hogyan kell boulder-ezés közben belecsobbanni a tengerbe! 😀 Mászócipőt nem lehet jobban kitisztítani, mint ahogyan a sós tengervíz ezt megteszi.

Nincs felszereleséd, nincs párod? …és egyéb kérdések

Kezdő sziklamászó tanfolyam, Les CalanquesHa nincsenek saját eszközeid – ami kezdő mászóként teljesen érthető -, a tanfolyam idejére kapsz tőlünk mindenféle sziklamászó felszerelést, egyedül mászócipőt kell hoznod. Ennek a kiválasztásában, beszerzésében szívesen segítünk neked! A többire ne legyen gondod!

Ha nincs párod, az sem baj. Lesz párod, ráadásul egy-egy tanfolyam során nagyon jó mászóközösségek szoktak kialakulni, akik később is összejárnak akár teremben, akár sziklán mászni.

A leggyakrabban felmerülő kérdések közé tartozik az is, hogy “fogom-e bírni fizikálisan“? Ahogyan fent olvashattad is, egyénre szabott feladatokat fogsz kapni, így mindig pont annyira leszel terhelve, amennyire abban a pillanatban alkalmas vagy. Nagyon ügyesen tudjuk a feladatokat kiosztani és ha esetleg fáradt vagy, akkor is el tudunk foglalni Téged ügyesen.

Kezdő sziklamászó tanfolyam, Les CalanquesSokkal fontosabb kérdés, hogy lesz-e elegendő tárhely a fényképezőgépeden! 😀 Ezzel készülj legjobban, mert a hely annyira gyönyörű, hogy le sem fogod tudni venni a kezedet az exponáló billentyűről! 😀 😛

Általában reggel 8:30 körül szoktuk elkezdeni a foglalkozásokat és a kedvetekhez, motiváltságotokhoz, fáradtságotokhoz igazítjuk a befejezést. Ez általában kora délutánt szokott jelenteni, lehetőség szerint úgy, hogy a hely egyéb adottságait is élvezni tudjuk. 🙂

Van még kérdésed? Írj, hívj és megbeszéljük!

Egyéb költségek

 • Utazás – teleautó rendszerben kb. 45.000Ft/fő
 • Szállás – apartmanban kb. 170€/fő/teljes tanfolyam
 • Sziklamászásra érvényes balesetbiztosítás

Sziklamászó tanfolyam kezdőknek

 

 

Részletek

Kezdés:
2019-10-19
Vége:
2019-10-26
Összeg:
72900Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Les Calanques, Franciaország
Cassis, Franciaország + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.