Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Kezdő sziklamászó tanfolyam LIGHT, Arco

2019-06-01 - 2019-06-06

49900Ft
Kezdő sziklamászó tanfolyam, Arco-Garda-tó LIGHT verzió
Sziklamászó tanfolyam anyaga a vízen járás. :-D

Talán vízen nem fogsz tudni járni, de, hogy sziklamászásban ügyes leszel, az biztos!

Mi a különbség a hosszú és a LIGHT kezdő sziklamászó tanfolyam között?

A sziklamászás gyakorlatorientált sport, minél többet vagy a sziklafalon, annál ügyesebb leszel. Ez talán az első különbség a két tanfolyamunk között.

Ezen rövidebb programunkon is elsajátítod a szükséges technikákat, és ha kevesebb időt tudsz rászánni, akkor ez a helyes választás.

A Garda-tónál eltölteni közel egy hetet már így is hatalmas élmény lesz. Sziklát mászol majd, ami szintén óriási kaland. Ha a kettőt összekötöd, akkor az pedig életre szóló. Az arco-i kezdő sziklamászó tanfolyam pedig igazi hedonizmus. A tested megkapja a sziklamászás nyújtotta gyönyört, a gyomrod megkapja az olasz konyha kincseit, a szemed pedig a mediterrán Garda-tó partjától a 2000m-es magashegyekig a pazar látványt.

Kell még ennél több beharangozó? 🙂 Persze, hogy kell! Olvasd el, milyen módszerekkel faragunk belőled ügyes sziklamászót!

Kinek való a kezdő sziklamászó tanfolyam LIGHT?

 • A Garda-tó felett sziklát mászni elég pazar élményHa még nem voltál sziklán, és ki szeretnéd próbálni, hogy ez tényleg neked való sport,
 • ha még csak néhányszor voltál sziklán, de szeretnél nehezebb utakat is megtanulni mászni,
 • ha szeretnéd a biztosítástechnikát, a kötélkezelési technikát helyesen megtanulni,
 • ha szeretnéd a tudásodat mászóterem műfalain is alkalmazni (micsoda alliteráció!!! 😀 ),
 • ha szeretnél sportosan, hasznosan eltölteni egy szűk hetet, gyönyörű környezetben,

akkor az arco-i kezdő sziklamászó tanfolyam LIGHT pontosan az a hely, ahol mindezt megtalálod. A cél, hogy jól érezd magadat és közben sziklamászó váljon belőled!

A kezdő sziklamászó tanfolyamon egy sor fontos dolgot fogunk gyakorolni

…az alap mászótechnikán túl.

Kezdő sziklamászó tanfolyam, Arco

 • Társbiztosítás – elölmászó és másodmászó biztosításának módja
 • Elölmászás technikája
 • Eresztésbe átszerelés
 • Ereszkedés
 • Kóstoló a több kötélhosszas utak világából

A fenti ismereteket mászótermekben is remekül fogod tudni alkalmazni!

Mit tanulhatsz még meg?

 • Milyen eszközöket érdemes megvásárolni, mit érdemes figyelembe venni, amikor bemész a mászóboltba? Ezt az arco-i mászóbolt felhozatalban élesben is tudjuk gyakorolni. 🙂
 • Honnan lehet tudni, hol és mit lehet/érdemes mászni? – Mászókalauzok értelmezése.
 • Mit kell tenned, ha valami baj történik? – alap elsősegélynyújtás
 • Hogyan szervezz meg egy mentést, hogyan hívj segítséget?

Nincs felszereleséd, nincs párod? …és egyéb kérdések

Az első több kötélhosszas sziklamászó utak egyikeHa nincsenek saját eszközeid – ami kezdő mászóként teljesen érthető -, a tanfolyam idejére kapsz tőlünk mindenféle sziklamászó felszerelést, egyedül mászócipőt kell hoznod. Ennek a kiválasztásában, beszerzésében szívesen segítünk neked! A többire ne legyen gondod!

Arco-ban rengeteg mászóbolt van, így akár itt be is szerezhetsz jó áron, óriási választékban saját felszerelést. Ráadásul ott leszünk melletted, segítünk a legmegfelőbbeket kiválasztani!

Ha nincs párod, az sem baj. Lesz párod, ráadásul egy-egy tanfolyam során nagyon jó mászóközösségek szoktak kialakulni, akik később is összejárnak akár teremben, akár sziklán mászni.

Örök barátságok köttetnek

Örök barátságok köttetnek 😀

A leggyakrabban felmerülő kérdések közé tartozik az is, hogy “fogom-e bírni fizikálisan“? Ahogyan fent olvashattad is, egyénre szabott feladatokat fogsz kapni, így mindig pont annyira leszel terhelve, amennyire abban a pillanatban alkalmas vagy. Nagyon ügyesen tudjuk a feladatokat kiosztani és ha esetleg fáradt vagy, akkor is el tudunk foglalni Téged ügyesen.

Általában reggel 8:30 körül szoktuk elkezdeni a foglalkozásokat és a kedvetekhez, motiváltságotokhoz, fáradtságotokhoz igazítjuk a befejezést. Ez általában kora délutánt szokott jelenteni, lehetőség szerint úgy, hogy a hely egyéb adottságait is élvezni tudjuk. 🙂

Kezdő sziklamászó tanfolyam, Arco, Garda-tóEgyéb költségek

 • Utazás – teleautó rendszerben kb. 25.000Ft/fő
 • Szállás – kempingben kb. 80€/fő/teljes tanfolyam
 • Sziklamászásra érvényes balesetbiztosítás

 

Részletek

Kezdés:
2019-06-01
Vége:
2019-06-06
Összeg:
49900Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Arco, Olaszország
Arco, Olaszország + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.