Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Kezdő sziklamászó tanfolyam (sportmászó tanfolyam), Paklenica

2022-10-05 - 2022-10-09

54900Ft
Kezdő sziklamászó tanfolyam - csak lazán

Arra gontoltam, újítsunk: Ez a kezdő sziklamászó tanfolyam több lesz, mint amikről eddig a sziklamászó tanfolyamok általában szóltak. A mászó- és kötéltechnikai rész mellett megközelítjük a sziklamászást onnan is, hogy hogyan érzed magadat a falon. A mentális játék komoly része a sziklamászásnak, ezért a mászótechnikán és a fizikum mellett ezzel is foglalkozunk. Esténként közösen összeülünk és beszélgetünk, mit éltél meg a sziklafalon:

 • milyen sikereid voltak,
 • mi az amit legjobban élveztél,
 • mit szeretnél továbbfejleszteni,
 • mit találtál nehéznek, kihívásnak,
 • milyen kétségeid vannak magaddal szemben,
 • és egyáltalán: hogyan érzed magadat.

Lelkizős kezdő sziklamászó tanfolyam, Paklenica

Azt szeretném, ha a sziklamászás egy flow érzést generálna benned, egy nyugodt állapotot, ahol a jelenre fókuszálsz, ahol figyelni és koordinálni tudod a mozdulataidat, a légzésedet, gondolataidat. Így hatékonyabb leszel és gyorsabban fejlődsz.

Kezdőknél a sikertelenség oka egyszerűen a nem megfelelő tudatállapot és a helytelen mászótechnika ötvözete. Ezt a kettőt a legoptimálisabb irányba tereljük és közösen a lehető legtöbbet hozzuk ki a mászásodból.

Természetesen megtanulod a sziklamászáshoz, falmászáshoz szükséges kötéltechnikát is, így a tanfolyam után, akár az otthoni mászóhelyeken, akár a mászótermekben alkalmas leszel önálló mászásra is.

Ősszel a mediterrán vidékek a legideálisabbak a sziklamászáshoz, Paklenica pedig a klímája miatt, a szuper sziklamászó adottságaival az egyik legtökéletesebb hely, hogy megtanuld a sziklamászás, sportmászás fortélyait akár úgy is, hogy előtte még sosem másztál. Ha pedig már van egy kis rutinod, akkor itt tovább tudjuk fejleszteni a képességeidet és technikádat. Mire hazaérsz, jobb és még motiváltabb mászó leszel, mint előtte voltál.

A kezdő sziklamászó tanfolyam lényege, hogy a sportmászás alapjaitól kezdve tanulod a helyes mozgástechnikát, lábhasználatot, egyensúlyozós trükköket, amikkel utána a sziklán kényelmesen fogsz tudni mászni. A mozgástechnikán túl átnézzük a sziklamászó eszközök helyes és biztonságos készségszintű használatát.

Mit tanulunk a kezdő sziklamászó tanfolyamon?

Megtanulod az előremászás technikáját.

Szeretnél előlmászni? Lesz rá lehetőséged.

A kezdő sziklamászó tanfolyamon tanulsz egy sor, sportmászáshoz szükséges technikát:

 • mászótechnikát, az aktuális mászótudásodhoz igazítva,
 • főbb csomókat,
 • társat biztosítani,
 • ereszkedésbe átszerelni,
 • ereszkedni,
 • köztest akasztani előremászás során.

Megbeszéljük, milyen felszerelést érdemes vásárolnod magadnak, mik a főbb jellemzők, amelyek alapján kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbbet. Javaslunk néhány helyet, ahol érdemes vásárolnod és kiderül, hogy hol nem annyira jó.

És persze a sziklamászáson kívül komoly hangsúlyt fektetünk a relaxációra is… 🙂 A tengerparti környezet elég komoly lehetőségeket nyújt, hogy kipihenhesd magadat a napok végén. Igyekszünk jó hangulatot teremteni, közösségi életet kovácsolni a csapatba. 🙂 De a többi legyen meglepetés.

Paklenica: sok jól biztosított sziklamászó útvonal minden nehézségben

Mindezt Horvátországban, a Paklenica Nemzeti Parkban, ahol fantasztikus minőségű kőzeten, jól biztosított mászóutakon tanítunk meg Téged minden fontos elemre, hogy mire hazaérsz önálló mászásra is alkalmas sziklamászó lehess. A kezdő sziklamászó tanfolyamon tanultakat mászóteremben is nagyszerűen tudod alkalmazni.

Úgy érzed, gyenge a karod, hogy sziklamászó lehess?

A kezdők sziklafalai kedves dőlésszögűek és amikor már magabiztosan mozogsz a kevésbé meredek falakon, akkor kezdhetünk az igényeidnek megfelelő kihívásokat keresni számodra. Pont ezért megyünk Paklenica-ra sziklamászó tanfolyamokat tartani, mert ott kis területen belül rengeteg lehetőségünk van.

A videókat köszönjük Grabler Zsuzsinak.

További költségek

 • Szállás: (gyönyörű apartmanban) 180€/fő
 • Parkbelépő: 180HRK/teljes tanfolyam
 • Balesetbiztosítás: kb. 5.000Ft/tanfolyam (meglévő ÖAV tagsági esetén nem szükséges további biztosítás, de EU-s TB kártyát hozz magaddal!)

Ha nincs felszerelésed, a mászócipőn kívül a technikai eszközöket tanfolyam idejére díjmentesen biztosítjuk számodra!

Szállást természetesen intézhetsz saját magadnak is, de kérjük, ezt jelezd előre!

Lelkizős kezdő sziklamászó tanfolyam, Paklenica

 

Részletek

Kezdés:
2022-10-05
Vége:
2022-10-09
Összeg:
54900Ft
Esemény kategóriák:
, , ,
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Paklenica, Horvátország
Starigrad-Paklenica, Horvátország:

Szervező

Farkas Gyula
Phone
+36303504083
Email
kapcsolat@funfit.hu

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.