Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

Könnyed gyalogtúra a Dolomitok bércei között (kezdőknek is)

július 3 - július 7

220.00€ - 250.00€
Dolomitok gyalogtúra

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Részvételi díj
250.00
Páros részvétel
Kettő vagy több ember együttes regisztrációja esetén
220.00

A Dolomitok óriási bércei nem véletlenül lettek a világörökség részei. Ha azt gondoltad, hogy oda csak komoly izomzattal borított, marcona alpinisták juthatnak el, akkor van egy jó hírünk számodra: Ezeket a hegyeket megnézheted testközelből Te is, akkor is, ha eddig csak kisebb kirándulásokon voltál.

Túrázunk az óriási sziklatornyok között, zöldellő alpesi réteken kaptatunk és hegyi tavak mellett esszük meg az uzsonnánkat. Tarts velünk erre a gyönyörű túrára, ami attól lesz számodra igazán különleges, hogy a Dolomitok valódi arcával ismerkedhetsz meg. Különleges zugokat látogatunk meg és ehhez a túrához tényleg elég egy átlagos kondíció.

Kinek ajánljuk ezt a túrát?

Ha szeretnél megismerkedni a magashegyek világával, de eddig nem volt bátorságod, hogy közéjük merészkedj, akkor ez a túra ideális lesz számodra. Kicsit magasra is helyezed vele lécet, mert ezután nehéz lesz szebb utakat találnod. 🙂 Abban biztos lehetsz, hogy a Dolomitok le fog nyűgözni.

Ehhez a programhoz nem szükséges különleges kondíció. Ha szoktál sétálni, erdei kirándulásokat tenni, akkor itt is meg fogod állni a helyedet.

Program

1. nap 

Találkozó szálláshelyünkön a Canazei településen, a Camping Marmolada-ban. Még ezen a napon teszünk egy könnyed kis bevezető sétát a Col del Cuc 2563m magasan fekvő csúcsára. Nem kell megijedni, csak 350 m szintet kell leküzdenünk, hiszen a kiinduló parkoló is magasan fekszik.

2. nap

Ezen a napon a különleges formájú, 2519m magas Seceda környékén elterülő alpesi legelőkön sétálgatunk. Nem kell sokat kaptatnunk emelkedőkön, hiszen 2000m fölé visz minket a felvonó.

A Dolomitok fotósok paradicsoma, hegyei közül Seceda-t tekintik az egyik leglenyűgözőbbnek. Nemcsak a csúcs impozáns formája miatt, hanem az itt fent elterülő alpesi legelőről elénk táruló látkép miatt is. Ezen a napon sok szintet nem teszünk meg. A társaság elszántságától és gyaloglási vágyától függően választhatunk a távot illetően.

3. nap

A kempingünk közelében fekvő Friedrich-August-túraútvonal könnyebb szakaszain bolyongunk egy kicsit.

A kempingből látható a Langkofel-csoport déli-délkeleti oldala, ahol egykor pásztor út kanyargott a hegyek között. Ennek helyén a 20. század elején az Alpesi Klub helyi szekciója jelzett túraútvonalat hozott létre, és elnevezte a III. Friedrich Augustról, az utolsó szász királyról, aki a hegyek szerelmeseként gyakran látogatta ezt a völgyet. Ezen az útvonal egy látványos részét fogjuk bejárni.

Felvonó visz fel túránk kiinduló pontjához, közel 2400m-es magasságba, ahonnan 10-15 km-es túrán enyhén lefelé haladva visszasétálunk a völgybe. (Kb. 200 m emelkedés azért lesz a túrában)

4. nap

Corvara településből felvonó repít fel bennünket a Pralongià füves fennsíkjára, ahonnan a Gader-völgy óriásait csodálhatjuk meg.

A 2100m magasan elterülő Pralongià fennsík egy különleges természeti látványosság, amelyet lenyűgöző panoráma miatt a „Dolomitok amfiteátrumaként” is emlegetnek, hiszen látkép tárul innen a Fanes-csoportra a Piz Cunturines-heggyel, a Puez-csoportra a Sassongher-heggyel és a Marmolada hatalmas gleccserére.

A felvonó kb. 2000m-es magasságba visz fel. Aznapi útunk során kb. 200-250 m szintet túrázunk felfele és 600-650 m-t pedig lefele.

5. nap

Sátorbontás után az autóba bepakolva rövid kocsikázás után megállunk a Falzaregopass parkolóban, ahonnan egy felvonó felvisz minket a 2778m magas Kis-Lagazuoi csúcsának tövébe, ahonnan a hazaút előtt mini búcsú túrát téve még utoljára szétnéztünk a tájon.

További költségek

 • Utazás: egyénileg, ill. teleautó rendszert segítünk megszervezni a rendelkezésre álló autókból
 • Szállás: kempingben (4 éjszaka, kb. 80€/fő/túra)
 • Balesetbiztosítás: meglevő hegymászásra érvényes balesetbiztosítás feltétele a túrán veló részvételnek. (kb. 7000Ft/fő)
 • Felvonó díjak:
  • Seceda cable car: € 45,00 (fel és le) / € 33,00 (ha csak felfele megyünk)
  • Corvara – Alta Badia – Col Alt felvonó: € 10,30 fel
  • Campitello-Col Rodella: € 14,50 fel
  • Összesen: 57,80€

⇒ Többletköltségek összesen:  160€-tól

Részletek

Kezdés:
július 3
Vége:
július 7
Összeg:
220.00€ - 250.00€
Esemény kategóriák:
, , , , ,
Esemény címkék:
, ,

Szervező

Körmendi János

Helyszín

Cortina d’Ampezzo
Località Campo di Sopra, 1
Cortina d'Ampezzo, Belluno 32043 Olaszország
+ Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!