Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lavina tanfolyam (gyakorlat), Schneeberg

2022-01-30 @ 10:00 - 16:30

19900Ft
lavina tanfolyam gyakorlat

A téli túrák legnagyobb ellensége a lavina. A lavina tanfolyam során ismerd meg, hogyan tudod elkerülni a lavinabaleseteket! Ehhez tudnod kell, hogyan alakulnak ki, milyen körülmények között oldódnak ki maguktól, vagy mesterséges úton.

Tanuld meg a lavinaveszélyes terepet felismerni, kikerülni, szükség esetén átkelni rajta.

A lavina tanfolyam részeként megtanulsz bánni a lavinajeladó készülékekkel. Megtanulod, hogyan kell egy vagy több áldozatot megkeresni vele, megtanulod a kiásás taktikáját és a helyszíni elsősegélynyújtás, valamint a segítséghívás menetét.

Egy napos schneeberg-i lavina tanfolyamunkat megelőzi egy online elméleti kurzus, amellyel a terepgyakorlatod sokkal hatékonyabb lesz.

Lavina tanfolyamunk az UIMLA hivatalos nemzetközi képzési anyaga alapján zajlik.

Jelentkezz az ONLINE LAVINA ELMÉLETI OKTATÁSRA is!

Lavina tanfolyam

A lavina tanfolyam programja

Indulás Budapestről reggel 6:00-kor. Találkozó Losenheim sípálya parkolóban 9:30-kor.

A sípálya felvonójának segítségével megtakarítunk egy kis időt és felrepítjük magunkat az Edelweisshüttéhez. Innen a Fadensteig felé vesszük az irányt és erre fogunk gyakorolni.

A gyakorlatok során megmérjük a készülékeink hatótávolságát, vételi karakterisztikáját különböző antennaállások során.

Megtanuljuk a lavinajeladó eszközöket hatékonyan használni eltemetett áldozat keresésére, majd megtanuljuk a szondázás fortélyait.

A lavinaáldozat keresését a kiásás követi. Nagyon lényeges, mert itt is időt és energiát lehet spórolni, ha jól csinálod.

Amikor már jól tudunk menteni, nekivágunk a hegyeknek és lejtő-dőlésszöget mérünk, lavinakockázatot elemzünk, majd megnézzük a hóprofil elemzés néhány módját, amiből egzakt módon kiderül, hogy az előttünk levő terepen biztonságos közlekedni, vagy sem.

Hazautazás kb. 17:00-kor.

Lavina tanfolyam

További költségek

Részletek

Dátum:
2022-01-30
Időpont:
10:00 - 16:30
Összeg:
19900Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,

Helyszín

Schneeberg, Ausztria
Losenheim, Ausztria + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!