Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Magashegyi túra tanfolyam, Ausztria

2023-10-21 - 2023-10-23

89900Ft
Magashegyi túra tanfolyam

Szeretnéd megtanulni a magashegyjárás, a scrambling technikáit? Ugyanakkor nem vagy sziklamászó és a meredek sziklafalakon való kapaszkodás helyett a szelídebb magashegyi útvonalakat és a via ferrata-t részesíted előnyben? A magashegyi túra tanfolyam során olyan témákat érintünk, mint a felkészülés, túratervezés, navigáció, legfontosabb kötéltechnikai elemek, társbiztosítás, ereszkedés, stb.

Ez a tanfolyam kifejezetten hasznos, ha esetleg jössz a téli magashegyi tanfolyamunkra!

A magashegyi túra tanfolyam témakörei

 • Felszerelés és ruházat a magashegyekben – hogyan pakolj, hogy könnyű hátizsákkal mehess
 • Túra tervezése, időtartam, távolság, szintkülönbség, kockázatelemzés
 • Időjárás előrejelzések értelmezése – hihetünk-e a meteorológiának?
 • Via ferrata a magashegyekben
 • Társbiztosítás magashegyi normál utakon, scrambling közben
 • Egyszerű mentési rendszerek, húzórendszerek
 • Ereszkedés eszközökkel, eszközök nélkül
 • Mitévők legyünk vészhelyzet esetén

Neked való a magashegyi túra tanfolyam?

A magashegyi túra tanfolyamot akkor fogod igazán élvezni és hasznosnak találni, ha kezdő vagy nem túl sok gyakorlattal rendelkező hegyi vagy via ferrata túrázó vagy, ill. szeretnél lenni. Ha eddig autodidakta módon tanultál, akkor is érdemes eljönnöd, mert a tanfolyamon a nemzetközi trendeknek megfelelő technikákat oktatjuk.

A program során természetesen túrázunk, nappal a gyakorlaté a hangsúly, este, vacsora után pedig még foglalkozunk egy kicsit az elmélettel is.

Ha szeretnéd ezt a három napot nagyon tartalmasan eltölteni, élményekkel és tudással töltődni, akkor ez egy remek hely számodra.

A magashegyi túra tanfolyam programja

 1. nap
  Utazás a Rax tövébe és bemelegítünk egy szép via ferrata kombináción, az Alpenvereinsteig – Gustav-Jahn-Steig – Gaislochsteig triumvirátuson. Közben gyönyörködünk a Höllental és a Schneeberg látképében. (kb. 4 óra)
  Tovább utazunk a szálláshelyünkre, ahol egy kis alapozást csinálunk a következő napi programunkhoz:
  Megtanuljuk az alapvető kötéltechnikát, a csomókat, bekötözködést, társbiztosítást.
 2. nap
  Utazás a Grazer Bergland-ba, a Hochlantsch tövébe és a Naturfreunde Klettersteig-en keresztül élesben is gyakoroljuk azt, amit az előző nap laborkörülmények között elsajátítottál.
  Este:
  Túratervezés térkép és applikációk segítségével. Kockázatot elemzünk és megtanuljuk,  mennyi enni- és innivalót vigyünk magunkkal.
 3. nap
  Az előző nap megtervezett túrát végig is járjuk, megnézzük, milyen pontossággal sikerült kalkulálni. Megcélozzuk a Rax legmagasabb pontját, a Heukuppe-t (2008m).
  A túra Preiner Gscheid-ben végződik, valamikor a délutáni órákban és innen indulunk haza.

Ha esik az eső, a programot akkor is megtartjuk, könnyedebb terepen. Igazából ilyen körülmények is előfordulhatnak egy hegyi túra során, tehát az alternatív program ugyanolyan hasznos lesz, mint az eredeti.

Egyéb tudnivalók

 • Szállás: turistaházban (50€/fő/teljes program)
 • Utazás: önállóan (teleautó rendszert a rendelkezésre álló autókból segítünk szervezni)
 • Balesetbiztosítás: hegymászásra érvényes balesetbiztosítás megkötése és a EU-s TB kártya (kis kék plasztikkártya) megléte kötelező (érvényes ÖAV tagsági megfelelő)

Részletek

Kezdés:
2023-10-21
Vége:
2023-10-23
Összeg:
89900Ft
Esemény kategóriák:
, , , , , ,

Helyszín

Ausztria, Grazer Bergland
Hochlantsch, Ausztria + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.