Események betöltése

« Összes Események

Nagyfalas sziklamászó előkészítő tábor, Paklenica

április 1 - április 6

64900Ft
nagyfalas sziklamászó tanfolyam

Már túl vagy néhány több kötélhosszas sziklamászó úton és most már izgatnak az igazi nagyfalas sziklamászó utak? Milyen lehet függőstandban ácsorogni, keresni az útvonalat a falon? Érdekel, hogy milyen logisztikával vágunk neki 8-10-12 kötélhosszas útnak? Mennyi ennivalót, innivalót, ruházatot viszünk magunkkal? Mi történik, ha elromlik az időjárás?

A nagyfalas sziklamászó előkészítő tábor belépés az alpesi sok kötélhosszas mászások világába. Megtanulsz olyan tempóban dolgozni a falon, ahogy azt magashegyen is kell. A mászások, az utak vonalvezetései, a használt technikák hasonlóak lesznek, mint amikkel a nyári magashegyi tanfolyamon az Alpokban is találkozni fogsz, csak most még alacsonyabban leszünk.

Jobb ha a hüttében reggelizel, mintha a falban bivakolsz

Miben fejlődsz a nagyfalas sziklamászó táborban?

Nagyon fontos szabály, ha magashegyen mászol, hogy gyors légy. Egyszerűen nincs idő vacakolni, mert az időjárás változhat és kellemetlen helyzeteket szülhet, ha túl lassan haladtok.

Dolgozz olyan tempóval, hogy minél hamarabb túl légy a mászáson. Ezekre fogjuk a fő hangsúlyt fektetni és a paklenicai hosszú utakban ezt fogjuk mesteri szintre fejleszteni.

A tájékozódás is nagyon fontos képesség. Ismerned kell a mászókalauzt és a falrajz alapján átlátni a sziklafalat mászás előtt és mászás közben. Más szemmel kell nézned a több kötélhosszas mászóutakat, mint amikor még a mászóiskolában másztad a sűrűn nittelt sportutakat.

Az utak nagy részében duplaköteles, azaz fél- és ikerköteles technikával fogunk mászni, hiszen az alpesi mászóutakban is leginkább ezeket a köteleket szoktuk használni.

Helyenként előfordulhat, hogy saját eszközöket fogunk elhelyezni, ill. saját standokat fogunk építeni, de a választott mászóutak elsősorban nitteltek. Hol sűrűbben, hol ritkásabban. Ha voltál már több kötélhosszas tanfolyamon, tudod, miről van szó. 😉

Lényeg, hogy nagyon sokat fogunk mászni. Szóval izgalmas és érdekes feladatra vállalkozol, ha részt veszel ebben a táborban.

Milyen felkészültségre van szükséged a nagyfalas sziklamászó táborban?

A nagyfalas sziklamászó előkészítő táborban akkor tudunk hatékonyan dolgozni, ha már van több kötélhosszas mászótapasztalatod és tudsz 5a/5b (V+/VI-) szinten előre mászni sziklamászó sportutakban.

Ha nem vagy biztos magadban, keress meg telefonon és beszéljük át!

Természetesen az utakat úgy fogjuk összeválogatni, hogy a lehető legélvezetesebb is legyen egyben számodra/számotokra. Paklenica-n van választék bőven.

Egyéb költségek

FIGYELEM! A COVID járvány miatt az esemény kivitelezhetősége egyenlőre bizonytalan. Ha érdekel a program, jelentkezz be, fizetni pedig ráérsz akkor, amikor már látszik, hogy tényleg mehetünk! De szeretném látni, hogy mekkora az érdeklődés!

 

 

Helyszín

Paklenica, Horvátország
Starigrad-Paklenica, Horvátország: + Google Térkép

Balesetbiztosítás kötés

Köss balesetbiztosítást a programra! Bármikor visszamondható, a biztosítási díjadat visszakapod. Sztornóbiztosítás kötése esetén a program díját is visszakapod, ha rajtad kívülálló okok miatt nem tudnál rajta részt venni. Biztosítási kondíciók »

Foglald le a helyedet!

Még 3 hely van az eseményre!

Általános Szerződési Feltételek
Loading gif

Már jelentkeztél?

Itt kezelheted a jelentkezésedet.