Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Nyári magashegyi sziklamászó tanfolyam, Ailefroide

2023-07-22 - 2023-07-30

229900Ft
nyári magashegyi tanfolyam light, Ailefroide

A nyári magashegyi sziklamászó tanfolyamon alpesi közegben fogjuk mindazt gyakorolni, amit a több kötélhosszas utakról eddig tanultál. Az utak lényegesen hosszabbak lesznek, felgyorsítjuk a standolási folyamatokat, gyaloglás helyett sokszor több kötélhosszakat ereszkedünk lefelé. Mindezt a 4000m-es Écrins-csoport kellős-közepén, Ailefroide-ban.

A kőzet gránit és gneisz, amiket imádni fogsz, mert nagyon jól tapadnak és élvezet mászni rajtuk.

Mit tanulsz a “light” nyári magashegyi tanfolyamon?

Megtanulod kiválasztani a mászókalauzból azt az utat, ami a csapat képességeinek, a magashegyi időjárásnak és a kedvünknek leginkább megfelel. A kiválasztáson túl gyakoroljuk a logisztika megszervezését, a megfelelő felszerelés kiválasztását, a mászóúthoz való odajutást és nem utolsósorban a mászóút megtalálását.

Ezen utóbbi sokszor okoz problémát magashegyi közegben.

A light nyári magashegyi tanfolyamon elsősorban nittelt, ún. “plaisir”, azaz élvezet-mászóutakat fogunk mászni, amelyek nagyon jól biztosíthatóak. Ugyanakkor nagyon komoly kötéltechnikai repertoárt fogsz elsajátítani készségszinten, mert nagyon változatos standokkal fogsz találkozni.

Megtanulod azt is, mennyi eszközt, élelmet, folyadékot viszünk 10 kötélhossznál hosszabb mászóutakba. És persze szép fokozatosan felgyorsítjuk a mászófolyamatot, hogy hatékonnyá válj.

Trad mászást gyakorlunk?

Alapvetően ez a tanfolyam bemelegítés a komolyabb nyári alpesi sziklamászásokra. Trad eszközök használatát is fogjuk gyakorolni, de alapvetően a kötéltechnikára és a nittelt sok kötélhosszas mászásra helyezzük a fókuszt.

A “nagy” alpesi sziklamászó tanfolyamot meghívásos alapon csináljuk azokkal a tanulókkal, egyszerre 1-2 tanulós csoportokban, akik megérettek az ilyen jellegű mászásra. Erről részletesen beszélni fogunk a sziklamászó tanfolyamainkon.

Kinek ajánlott a “light” nyári magashegyi sziklamászó tanfolyam?

Ez egy haladó sziklamászó tanfolyam. Akkor ajánlott neked, ha az alábbi tapasztalatokkal, készségekkel rendelkezel:

Szükséges sziklamászó felszerelés

 • 60m impregnált fél/ikerkötél (egészkötél nem megfelelő)
 • 12db expressz (legyen köztük 6db kihosszabbítható)
 • 1-2db HMS karabiner
 • guide módban használható biztosítóeszköz (Petzl Reverso, Edelrid Micro Jul, Black Diamond ATC Guide, stb.)
 • 4-5db csavaros karabiner
 • 8db ~120cm heveder
 • 2db pruszikzsinór
 • 4m 5-6mm vastag kevlár/aramid kötélgyűrű (standkötélnek)
 • sziklamászó beülő
 • sziklamászó hátizsák (kb. 20-30liter)
 • hegymászó sisak
 • fejlámpa
 • időjárásnak megfelelő technikai öltözék

A hiányzó eszközöket a készlet erejéig tudjuk neked biztosítani.

Helyszín

Ailefroide. A francia Écrins-csoport tövében elhelyezkedő sziklamászó paradicsom. Körülöttünk mindenhol 3-4000m-es hegyek és gleccserek tornyosulnak. Itt fogunk grániton és gneiszen mászni.

Egyéb költség

 • Utazás (teleautó rendszerrel)
 • Szállás (kempingben – kb. 100€/tanfolyam)
 • Balesetbiztosítás – hegymászásra érvényes balesetbiztosítás megkötése kötelező, meglevő érvényes ÖAV, DAV, vagy egyéb hegymászó biztosítást tartalmazó hegymászó szövetség tagságija megfelelő.

(Részletfizetésre van lehetőség!)

Details

Start:
2023-07-22
End:
2023-07-30
Cost:
229900Ft
Event Categories:
, , ,
Event Tags:

Venue

Ailefroide, Franciaország
Camping d'Ailefroide
Ailefroide, Franciaország
+ Google Map

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.