Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ötscher csúcstúra és Ötschergräben szurdoktúra

2022-07-17

16900Ft
Ötscher - Ötschergräben gyalogtúra

Ezen a túrán egy gyönyörű 1900m-es kicsi magashegyi csúcsot és egy döbbenetesen szép szurdokvölgyet látogatunk meg. Az Ötscher-t valószínnnűleg láttad már az autópályáról, ha Bécs és Linz között autóztál és déli irányban nézelődtél. Cápauszonyszerű alakjával jelentősen kiemelkedik a Mariazell körüli hegyek közül.

Az Ötscher-t Lackenhof-ból közelítjük meg. Az alsó szakaszon sífelvonó segítségével repüljük át és a gyalogtúra érdemi részét az Ötscherschutzhaus-tól kezdjük meg.

Eleinte fenyveserdőn keresztül kanyargunk felfelé, majd az Ötscher nyugati gerincét (Westgrat) elérvén egyre inkább a törpefenyők veszik át az uralmat, majd szép lassan ők is eltűnnek, ahogyan egyre magasabbra haladunk.

Utunk során dolinák és sziklaablakok mellett haladunk el és kb. 500m szintkülönbség megtétele után érjük el a csúcskeresztet 1893m tengerszint feletti magassságban.

A megérdemelt csúcscsoki elfogyasztása után visszasétálunk a felvonó-állomásra, onnan pedig alászállunk a parkolóba.

Kis autókázás után elérjük az Ötschergräben bejáratát Wienerbruck-nál. Innen a Lassingbach mellett sétálva egyre őserdeibb közeg vesz körbe bennünket. Hidakon keresztül egyszer csak elérjük a Lassing-vízesés tetejét. Innen le is sétálunk teljesen az aljáig, ahol megtekintünk egy vízerőmű múzeumot. Nem kell megijedni! Ez egy erdő mélyén bújkáló kis kastély – pont azért érdemes megnézni, mert annyira beleolvad az egész a környezetbe.

A patak fövenyes partján még teszünk egy rövidke sétát, frissülésképpen belemárthatod a lábadat a hideg vízbe, majd visszatúrázunk az autóinkhoz. A parkoló mellett van egy szuper étterem, ahol lehet enni-inni-kávézni, ha esetlegvan kedved hozzá.

Kinek ajánljuk az Ötscher/Ötschergräben gyalogtúrát?

Ez a gyalogtúra kifejezetten könnyű. Akkor ajánlott legjobban a számodra, ha szeretsz gyönyörű tájakon, nyugiban kirándulni. Az Ötscher túra során végig pazar kilátás nyílik a környező hegyekre, tiszta időben látszik a legközelebbi magashegy, a Hochschwab északi oldala.

Az Ötschergräben pedig egy nagyszerű kanyon, buja, zöld növényzettel. A nap végén megérdemled a Wienerbruckl étterem finom, házi készítésű sütijeit! 🙂

Egyéb költségek

  • Sífelvonó: 18€/fő
  • Parkbelépő: 4€/fő
  • Parkolódíj: 2€/fő
  • Utazás
  • Balesetbiztosítás

Részletek

Dátum:
2022-07-17
Összeg:
16900Ft
Esemény kategóriák:
, , , ,
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Ötscher, Ausztria
Ötscher, Ausztria + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.