Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Rax-fennsík gyalogtúra

2022-11-05

17990Ft
Rax-fennsík gyalogtúra

A Rax-fennsík gyalogtúránk kezdőként, haladóként is tetszeni fog. A túra során gyönyörű helyeken, hegygerincen, fenyveserdőben fogunk gyalogolni, megérintjük a Jakobskogel és a Preinerwand csúcskeresztjeit, gyönyörködünk a kilátásban és a közben viszonylag kevés szintkülönbséget fogunk megtenni.

A Rax-fennsík gyalogtúra programja

A túra Hirschwang an der Rax felvonóállomásról indul 9:30-kor. Innen kabinos felvonóval emelkedünk a Rax fennsík szélére, ahonnan gyalogosan megyünk tovább. Első állomásunk a Wolfstalaussicht kilátópontja lesz, ahonnan pazar kilátás nyílik a Farkasok-völgyére (nomen est omen), azaz a Wolfstal-ra. Innen folytatjuk az utunkat az Ottohaus-hoz, majd kis kapaszkodóval, a törpefenyőkkel övezett ösvényen feltúrázunk a Jakobskogel 1651m-es csúcsára. Itt érinthetsz a túrán először csúcskeresztet.

Túránkat kényelmes gyalogösvényen folytatjuk nyugat felé. Az út jelentős része a Rax-fennsík szélén fog vezetni, végig pazar kilátással a környező hegyekre, a Semmering-re, St. Corona-ra és a Hochwechsel-re. Hamarosan elérjük a Preinerwand 1783m-es csúcsát, ahol szintén lesz egy csúcskeresztünk.

A Preinerwand-tól lesétálunk a Neue Seehütte felé, majd innen először törpefenyők, majd nagyobb fenyvesen keresztül gyalogolunk a Nagy-Pokolvölgy, azaz a Großes-Höllental felső végéhez, ahonnan ismét gyönyörű kilátásban lesz részed.

A kilátóponttól utunk visszafelé vezet a felvonóállomásra, ahonnan a kabinnal visszatérünk Hirschwang-ba, a parkolóba.

A túra hossza

 • Távolság: 12km
 • Szintkülönbség: 500m
 • Időtartam: kb. 6-7 óra

Hogyan öltözz és mit hozz magaddal?

Legyen egy kényelmes és vízálló túracipőd, kényelmes túrazoknival. Hozz kényelmes túraruházatot, ami álljon egy kényelmes túranadrágból, izzadtságelvezető pólóból, meleg felsőből és egy esőkabátból. Ha fázós vagy, érdemes még egy meleg réteget bepakolni a hátizsákba, ill. a nadrágod alá felvenni egy alsó aláöltözetet, ami lehet leggings, futónadrág, vagy speciális túra aláöltözet.

Hozz sapkát, vékony kesztyűt és napszemüveget. Bővebben persze fogsz kapni egy listát a túra előtt, amikor már látjuk, milyen időjárásra számíthatunk.

Hozz egy hátizsákot, amibe belefér a tartalék ruhád, egy adag folyadék (pl. termosz tea, gyümölcslé vagy víz), elfér benne 1-2 szendvics, csoki, gyümölcs és jó ha van egy elemlámpád, fejlámpád. Nem tervezünk kintmaradni sötétben, de hegyi túrán a lámpa alapfelszerelés.

Rax-fennsík gyalogtúraGyerekek részt vehetnek a túrán?

Gyalogláshoz hozzászokott, megfelelő túraruházattal rendelkező gyermekeket szívesen látunk a túrán.

További költségek

 • A Rax-Seilbahn (felvonó) díja:
  • Felnőtt 31€
  • Felnőtt ÖAV tagságival 28€
  • 14-18 éves között, tanuló 27éves korig: 28€
  • 6-14 éves gyermek 15,50€
 • Hegymászásra érvényes balesetbiztosítás
 • Utazás (egyénileg ill. teleautó rendszerrel)

Preinerwand csúcskereszt

Részletek

Dátum:
2022-11-05
Összeg:
17990Ft
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Rax, Ausztria
Prein an der Rax, Ausztria + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.