Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Sportmászó és jóga tábor (kezdő/középhaladó)

2020-04-08 - 2020-04-13

69900Ft
sportmászó és jóga tábor

Mászástechnika, erősítés, koncentráció és lazítás, ez a Sportmászó és Jóga Tábor!

Végre egy tábor, ahol a mászótechnika csiszolása mellett a lelkedet is ápoljuk

Sziklamászóként a fizikai állapotod mellett a lelki és szellemi felkészültséged is éppoly fontos faktorok. A természetben több tényezőre kell egyszerre figyelned, ami közben fontos, hogy technikailag és lelkileg is biztonságban légy és a mászótársad is biztonságban érezze magát. Ebben a pár napban tehát nem csak kapaszkodunk felfelé a magasba, de megbeszéljük és kimozogjuk azt is, ami eközben a lejátszódik benned.

A sziklamászás fortélyain túl átbeszéljük, értékeljük a nap közben lezajlott élményeidet is. Nagyon érdekes beszélgetések szoktak ebből kisülni. Kiderül ki-milyen démonokkal 🙂 küzd a falon és általában ezeket el is sikeresen el is űzzük.

A verbális terápián túl a jóga eszközeit is bevetjük, légzőgyakorlatokkal és relaxációval segítjük a figyelmed és aktív jelenléted, a sziklán vagy épp a jógamatracon.

(köszi a remek fotókat, Forrás Laci! 😉 laszloforras.com)

Mire számíthatsz a Sportmászó és Jóga Táborban?

Sportmászás / sziklamászás

A Sportmászó és Jóga Tábor központi témája természetesen a sziklamászás, azon belül is a sportmászás lesz. Akár kezdő vagy, akár középhaladó, ez a tábor áttörés lehet számodra.

A sziklamázás olyan komplex tevékenység, amely nem csupán fizikai de szellemi erőnlétet is kíván. A természetben több tényezőre kell egyszerre figyelned, ami közben fontos, hogy technikailag és lelkileg is biztonságban légy és a mászótársad is biztonságban érezze magát.

A sziklamászó tudásodon, a testtudatosságodon, lazaságodon és mozgáskoordinációdon mindig lehet csiszolni. Ha kezdő vagy, megtanulod azokat az alapvető kötéltechnikai elemeket is, amelyek szükségesek a sportmászáshoz, hogy később akár önállóan is tudj sziklát mászni, vagy mászóteremben edzeni. Haladóként ismételhetsz, de ha erre nincs szükséged, akkor ezt az időt is mászással töltheted. A lényeg a mozgástechnikád és a mentális felkészültséged fejlesztése lesz, hiszen ezek a legfontosabbak számodra, mint sziklamászónak. A harmadik faktort, a kondicionális képességeidet is fejlesztheted mászóedzéseinken.

Jóga

Indulhatsz!” és „Stand, kivehetsz!” Nagyot sóhajtasz, vagy izzad a tenyered, amikor ezeket hallod?

Biztos átélted már vagy átéled a magasságtól való félelmet, vagy épp a vonzást; a pánikot, amikor beleesel, beleeshetsz egy útba; a standépítés közbeni stresszt; az ereszkedés felszabadultságát vagy éppen a kötélbe terhelésből eredő szorongást.

A haladó mászók ezeket pozitív stresszként élik meg; ami még inkább arra sarkallja őket, hogy a következő héten is a csúcsról nézhessék a tájat. De nem ez a helyzet mindenki esetében, vagy legalábbis nem az első alkalmakkor. A fizikai állapotod mellett a jelenléted, a szellemi felkészültséged maghatározó befolyással van a teljesítményedre. A mindennapokban is, de egy kitett sziklafalon különösképp.

Tarts velünk és a sziklamászó tudásod mellett a testtudatosságod, lazaságod és mozgáskoordinációd is fejlesszük együtt!

A 60 perces jóga órák mászás előtt reggel, vagy azt követően délután lesznek. A gyakorlatokat speciálisan a sziklamászásra jellemző terheléshez és mozgáshoz igazítottuk:

 • fizikai erőnlét növelése, összpontosítás a core izmainkra;
 • hajlékonyság és rugalmasság fejlesztése, lazító gyakorlatok;
 • figyelem és tudatosság, gyakorlatok a jelenlétünk megtartására, légzőgyakorlatok;
 • mozgáskoordináció és reflexek fejlesztése;
 • relaxáció (hangtállal, illóolajokkal stb.).

Mit tanulsz sziklamászás kapcsán a Sportmászó és Jóga Táborban?

A tábor teljes értékű kezdő és középhaladó sportmászó tanfolyam lesz.

Azaz a sok egyéb inger mellett megtanulod azokat a sziklamászáshoz, falmászáshoz szükséges technikákat is, amelyekkel a tábor után önállóan is tudsz majd mászni falmászó termekben, magyar vagy külföldi sziklamászó helyeken.

 

Egyéb tudnivalók

 • Utazás: teleautó rendeszerrel
 • Szállás: az alaptáborunk kempingben lesz, amelynek díja összesen kb. 75-80€/fő lesz
  • amennyiben előnyben részesíted az apartmanos szállást, természetesen van lehetőséged ilyen jellegű szállást foglalni.
 • Balesetbiztosítás: a tábor idejére rendelkezned kell extrémsportra is érvényes balesetbiztosítással (pl. https://eub.hu ) Érvényes ÖAV tagsági megléte esetén nincs szükséged további balesetbiztosítás megkötésére. EU-s TB kártyád azonban legyen!

Amennyiben nincs saját sziklamászó felszerelésed, a sziklamászó cipőn kívül mindent díjmentesen biztosítunk számodra!

Helyszín

Arco, Olaszország
Arco, Olaszország + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!