Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Sportmászó tábor kezdőknek, haladóknak, Paklenica

2021-06-23 - 2021-06-27

59900Ft
Kezdő sziklamászó tanfolyam, mászótechnika fejlesztő tanfolyam

Sziklát mászunk, fürdünk az Adriai-tengerben, megint sziklát mászunk, grillezünk, bulizunk, alszunk… aztán kezdjük elölről. 🙂 Sportos fesztiválhangulatban töltjük ezt az 5 napot…

Olvasd el, milyen vélemények voltak az előző hasonló programjainkról…

Lépéstechnika kezdő sziklamászó tanfolyam

Hogyan kell kevesebb karerővel mászni? Tanulsz egy kis lépéstechnikát is.

Lényeg, hogy csak lazán…! 🙂 Segítünk, hogy jól menjen, akkor is, ha sosem csináltál ilyet… A sportmászó tábor lényege, hogy a sportmászás alapjaitól kezdve tanulod a helyes mozgástechnikát, lábhasználatot, egyensúlyozós trükköket, amikkel utána a sziklán kényelmesen fogsz tudni mászni. A mozgástechnikán túl átnézzük a sziklamászó eszközök helyes és biztonságos készségszintű használatát.

A program során olyan tudásanyagot adunk át, amelyeket alkalmazva a magyarországi és külföldi mászóhelyeken, mászóiskolákban, mászótermekben is alkalmas leszel önállóan mászni.

 

Így zajlik nálunk a kezdő sziklamászó tanfolyam…

Mit lesz a program a sportmászó táborban?

Megtanulod az előremászás technikáját.

Szeretnél előlmászni? Lesz rá lehetőséged.

Reggel felkelünk, bemegyünk a Paklenica Nemzeti parkba és mászunk kb. délig. Amikor már elég meleg lesz az idő, összepakolunk és visszamegyünk az apartmanunkba sziesztázni, ami evést, ivást, tengerben való lubickolást jelent. Kb. 4 körül megint visszamegyünk a parkba és folytatjuk a mászást.

A sok-sok mászáson lesz a hangsúly, hogy minél jobban rögzüljenek a sportmászáshoz szükséges technikák és persze a főbb kötéltechnikai elemeket is elsajátítod készségszinten:

 • főbb csomókat,
 • társat biztosítani,
 • ereszkedésbe átszerelni,
 • ereszkedni,
 • köztest akasztani előremászás során.

Megbeszéljük, milyen felszerelést érdemes vásárolnod magadnak, mik a főbb jellemzők, amelyek alapján kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbbet. Javaslunk néhány helyet, ahol érdemes vásárolnod és kiderül, hogy hol nem annyira jó.

A sportmászó tábor végéig mindent megtanulhatsz, ami az önálló sziklamászáshoz és falmászáshoz szükséges. Tudásodat már közvetlenül a program után is kamatoztathatod.

Kinek ajánljuk a sportmászó tábort?

 • Ha még sosem másztál, akkor tökéletes helyen vagy.
 • Ha már másztál, de bizonytalan vagy, akár a mászástechnikát, akár a kötéltechnikát illetően, itt a helyed.
 • Ha már mászol, de szeretnéd a mászótudásodat tovább fejleszteni, akkor kb. 6b (VII) nehézségig sokat tanulhatsz itt. Ha már a kötéltechnikát tudod, annál jobb, több időd lesz a mászásra.
 • Ha szeretnél sportosan és élvezetesen eltölteni pár gyönyörű nyári napot az Adriai-tengernél.

A részvételnek nincs előfeltétele, csak hozz egy pár mászócipőt, minden mást adunk neked, amire szükséged lehet. 🙂

Jól hangzik?

Kezdő sziklamászó tanfolyam, alapfokú sziklamászó tanfolyam Paklenica-nMindezt Horvátországban, a Paklenica Nemzeti Parkban, ahol fantasztikus minőségű kőzeten, jól biztosított mászóutakon tanítunk meg Téged minden fontos elemre, hogy mire hazaérsz önálló mászásra is alkalmas sziklamászó lehess. A kezdő sziklamászó tanfolyamon tanultakat mászóteremben is nagyszerűen tudod alkalmazni.

COVID hírek

Érvényes oltottsági igazolvánnyal vagy 48 óránál nem régebbi, negatív PCR teszttel szabadon bemehetsz Horvátországba.

Hazafelé egyenlőre oltottsági igazolványtól függetlenül kötelező a negatív PCR teszt a karantén kiváltásához. Ez természetesen nyárig – a tavalyi évhez hasonlóan – valószínűleg változni fog. Fontos tudnod, hogy a programot ezen feltételek mellett megtartjuk. Az oltásról, oltottsági igazolványról, PCR tesztről neked kell gondoskodnod.

Ha ott szállsz meg, ahol mi is, akkor biztosítunk számodra is igazolást, hogy előre lefoglalt szállással rendelkezel.

Amennyiben az utazás a fenti feltételekkel nem valósítható meg, a programot magyarországi sziklamászó helyeken fogjuk megrendezni.

Úgy érzed, gyenge a karod, hogy sziklamászó lehess?

A kezdők sziklafalai kedves dőlésszögűek és amikFontos, hogy jól használd a lépéseket sziklamászás közbenor már magabiztosan mozogsz a kevésbé meredek falakon, akkor kezdhetünk az igényeidnek megfelelő kihívásokat keresni számodra. Pont ezért megyünk Paklenica-ra sziklamászó tanfolyamokat tartani, mert ott kis területen belül rengeteg lehetőségünk van.

 

Tanfolyam ára

 • A program ára: 59.900Ft/fő
 • Szállás: (gyönyörű apartmanban) 130€/fő
 • Parkbelépő: 180HRK/teljes tanfolyam
 • Balesetbiztosítás: kb. 5.000Ft/tanfolyam (meglévő ÖAV tagsági esetén nem szükséges további biztosítás, de EU-s TB kártyát hozz magaddal!)

Ha nincs felszerelésed, a mászócipőn kívül a technikai eszközöket tanfolyam idejére díjmentesen biztosítjuk számodra!

Szállást természetesen intézhetsz saját magadnak is, de kérjük, ezt jelezd előre!

Egy átlagos naplemente a tengernél, Paklenica

Organizer

Farkas Gyula
Phone
+36303504083
Email
kapcsolat@funfit.hu

Venue

Paklenica, Horvátország
Starigrad-Paklenica, Horvátország: + Google Map

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.