Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Sziklamászó felkészítő szakkör

2021-02-13 @ 10:00 - 16:00

12500Ft
Téli sziklamászás, sziklamászó tanfolyam télen

Készüljünk a szezonra! Sziklamászó felkészítő foglalkozásainkon elsősorban a mászótechnikára fókuszálunk, de természetesen a szükséges kötéltechnikát is megtanulod.

Ha már régen másztál sziklát, vagy esetleg még soha, akkor itt a remek lehetőség, hogy belekóstolj a sziklamászás izgalmas világába. Ha tavasszal jössz a kezdő sziklamászó tanfolyamra, akkor már ismerős lesz számodra a közeg és a tanfolyamon az aktuális szintednek megfelelő, haladóbb technikákat tudod majd gyakorolni.

Természetesen, ha az időjárás nem megfelelő, akkor az időpontotáttesszük vagy vasárnapra, vagy eltoljuk a következő hétre.

Hogyan öltözz?

Az időjárás hűvös lesz, mindenképpen javasolt a réteges, sportos öltözködés. Kerüld a pamutot és részesítsd előnyben az izzadtság elvezető ruhákat! így tudod garantálni magadnak, hogy ne fázz meg.

Cipőnek hozhatsz mászócipőt, valószínűleg, ezt most zoknival lesz érdemes viselned. Azonban ha az alpesi mászásokat szeretnéd a későbbiekben megcélozni, akkor megfelelő lábbeli lehet egy technikai hegymászóbakancs is.

Mit kell még magaddal hoznod?

Ha van saját mászófelszerelésed, akkor hozd! Ha nincs, jelezd és díjmentesen biztosítunk számodra a foglalkozások idejére.

Enni- és innivalót… érdemes termoszban hozni meleg teát és persze valamiféle ennivalót, amivel az elégetett kalóriákat pótolni tudod. Egy-két szendvics, keksz, müzliszelet, banán, alma, fehérjeszelet, stb. kiváló lehet.

Hátizsák: Nagyon lényeges, hogy egy 30liter körüli hátizsákot hozz magaddal, amiben a felszereléseket tudod majd cipelni. A helyszíneket többnyire úgy közelítjük meg, hogy szükséged lehet a kezeid használatára. Így praktikus, ha mindent be tudsz pakolni a hátizsákodba.

Utazás

A sziklamászó helyeket autóval közelítjük meg. Ehhez teleautó rendszert fogunk használni, azaz megtöltjük a rendelkezésre álló autóinkat.

Nincs mászótársad?

Lesz. Mások is jönnek pár nélkül, és biztosan lesz olyan, akivel együtt tudsz majd mászni.

Magyarországi mászóengedély

Biztosan tudod, hogy Magyarországon a sziklamászás engedélyköteles tevékenység, amihez természetvédelmi engedélyt kell kiváltanod az aktuális mászóhelyhez. Ha ezt szeretnéd egyszerűen intézni, légy a Magyar Hegyivezetők és Hegyi Túravezetők Egyesületének pártoló tagja és máris lesz engedélyed is. Az engedély éves díja: 4.000Ft/fő

Ha bármilyen további kérdésed van a programmal kapcsolatban, hívj (+36 30 350 4083) vagy írj és nagyon szívesen válaszolok a kérdéseidre!

Részletek

Dátum:
2021-02-13
Időpont:
10:00 - 16:00
Összeg:
12500Ft
Esemény kategóriák:
, , , ,

Helyszín

Magyarország szikláin
Budapest, Magyarország + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.