esemény betöltése

« Minden esemény

Több kötélhosszas és trad sziklamászó tanfolyam, Ausztria

2022-05-02 - 2022-05-08

79900Ft
Több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam Ausztria

Trad és több kötélhosszas sziklamászó tanfolyamVertikális kalandozás nagy falakon: ez a több kötélhosszas sziklamászás. Ehhez persze meg kell tanulnod egy sor új dolgot a sportmászáshoz képest, hiszen itt a mászóutakat egymás felett fogod mászni.

Fel kell juttatnod a mászópárodat, hogy tovább tudjatok haladni egy “emelettel” magasabbra. Rögzítened kell magadat, a biztosítóeszközödet is másképpen fogod használni. Ha esetleg út közben saját eszközöket kell elhelyezned a falban, mert ritkásnak érzed a köztestávolságot, akkor jó ha tudod, hogyan rakj be egy éket, friend-et, hogyan hurkolj meg egy homokórát, stb.

Valahogy pedig le is kell jönni a mászóútból. Ha mázlid van, akkor az út végéből van gyalogos út lefelé. De van, hogy nincs ilyen luxus, vagy éppen közeledik a rossz idő, elfáradtatok, stb. és le kell ereszkedni. Ez is egy életbevágóan fontos tudomány a sziklamászó számára.

Trad és több kötélhosszas sziklamászó tanfolyamAz is jó, ha tudod, hogyan keress meg egy mászóutat, hogyan tájékozódj benne a mászókalauzok, falrajzok alapján.

És van még egy sor fontos dolog, amit megtanulhatsz a több kötélhosszas és trad sziklamászó tanfolyam során.

  • hogyan építsd meg az éppen legpraktikusabb standot,
  • hogyan váltsatok elölmászót iszonyatos sebességgel,
  • hogyan ereszkedj sok-sok kötélhosszt a leggyorsabban,
  • stb.

Kinek ajánlott a több kötélhosszas és trad sziklamászó tanfolyam?

Trad és több kötélhosszas sziklamászó tanfolyamEz a sziklamászó tanfolyam haladó mászók számára indul. Fontos, hogy legyen stabil V-ös (4c/5a) elölmászó tudásod. Ha ilyened nincs, sok szeretettel várunk addig is kezdő sziklamászó tanfolyamaink egyikén!

Helyszín

A sok kötélhosszas és trad sziklamászó tanfolyam helyszíne változatos lesz. Elsősorban Ausztria keleti részén fogunk mászni. A Bécsi-erdőben, a Peilstein szikláin kezdünk, majd meglátogatjuk a Hohe Wand-ot, a Rax és Schneeberg között húzódó Höllental-t és a csapat ügyességétől múlik, de akár a Hochschwab magashegyi közegében is koronázhatjuk (jelen körülmények között inkább hagyjuk a vírusjárvánnyal kapcsolatos kifejezéseket) feltehetjük az i-re a pontot, vagy lehet az a hab a tortán. 😀 🙂

Szállás

A költséghatékonyság és a rugalmasság jegyében szállásunk kempingben, sátorral lesz. Kempingfelszerelést tehát hozz magaddal! Sátraink mindig az autók közelében lesznek, így nem kell cipelnünk őket sehova.

A kemping ára kb. 10€/fő/éj

Utazás

Teleautó rendszerrel

Egyéb költségek

A tanfolyam díja az oktatást tartalmazza.

A díj nem tartalmazza az utazás, szállás, étkezés, sziklamászásra érvényes balesetbiztosítás, esetleges parkbelépők díját.

 

 

Részletek

Kezdés:
2022-05-02
Vége:
2022-05-08
Összeg:
79900Ft
Esemény kategóriák:
, , ,
Esemény címkék:
,

Helyszín

Wienerwald
Brühlerstrasse
Mödling, Ausztria
+ Google Térkép

Balesetbiztosítás kötés

Köss balesetbiztosítást a hegyi programokra! Bármikor visszamondható, a biztosítási díjadat visszakapod. Sztornóbiztosítás kötése esetén a program díját is visszakapod, ha rajtad kívülálló okok miatt nem tudnál rajta részt venni. Biztosítási kondíciók »