Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Több kötélhosszas és trad sziklamászó tanfolyam

2020-07-22 - 2020-07-27

59900Ft
trad sziklamászó tanfolyam, több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam

Trad és több kötélhosszas sziklamászó tanfolyamVertikális túra, ez a több kötélhosszas sziklamászás. Ehhez persze meg kell tanulnod egy sor új dolgot a sportmászáshoz képest, hiszen itt a mászóutakat egymás felett fogod mászni.

Fel kell juttatnod a mászópárodat, hogy tovább tudjatok haladni egy “emelettel” magasabbra. Rögzítened kell magadat, a biztosítóeszközödet is másképpen fogod használni. Ha esetleg út közben saját eszközöket kell elhelyezned a falban, mert ritkásnak érzed a köztestávolságot, akkor jó ha tudod, hogyan rakj be egy éket, friend-et, hogyan hurkolj meg egy homokórát, stb.

Valahogy pedig le is kell jönni a mászóútból. Ha mázlid van, akkor az út végéből van gyalogos út lefelé. De van, hogy nincs ilyen luxus, vagy éppen közeledik a rossz idő, elfáradtatok, stb. és le kell ereszkedni. Ez is egy életbevágóan fontos tudomány a sziklamászó számára.

Trad és több kötélhosszas sziklamászó tanfolyamAz is jó, ha tudod, hogyan keress meg egy mászóutat, hogyan tájékozódj benne a mászókalauzok, falrajzok alapján.

És van még egy sor fontos dolog, amit megtanulhatsz a több kötélhosszas és trad sziklamászó tanfolyam során.

  • hogyan építsd meg az éppen legpraktikusabb standot,
  • hogyan váltsatok elölmászót iszonyatos sebességgel,
  • hogyan ereszkedj sok-sok kötélhosszt a leggyorsabban,
  • stb.

Kinek ajánlott a több kötélhosszas és trad sziklamászó tanfolyam?

Trad és több kötélhosszas sziklamászó tanfolyamEz a sziklamászó tanfolyam haladó mászók számára indul. Fontos, hogy legyen stabil V-ös (4c/5a) elölmászó tudásod. Ha ilyened nincs, sok szeretettel várunk addig is mászóedzéseinken ill. kezdő sziklamászó tanfolyamaink egyikén!

Helyszín

A sok kötélhosszas és trad sziklamászó tanfolyam helyszíne változatos lesz. Elsősorban Ausztria keleti részén fogunk mászni. A Bécsi-erdőben, a Peilstein szikláin kezdünk, majd meglátogatjuk a Hohe Wand-ot, a Rax és Schneeberg között húzódó Höllental-t és a csapat ügyességétől múlik, de akár a Hochschwab magashegyi közegében is koronázhatjuk (jelen körülmények között inkább hagyjuk a vírusjárvánnyal kapcsolatos kifejezéseket) feltehetjük az i-re a pontot, vagy lehet az a hab a tortán. 😀 🙂

Szállás

A költséghatékonyság és a rugalmasság jegyében szállásunk kempingben, sátorral lesz. Kempingfelszerelést tehát hozz magaddal! Sátraink mindig az autók közelében lesznek, így nem kell cipelnünk őket sehova.

Utazás

Teleautó rendszerrel

Egyéb költségek

A tanfolyam díja az oktatást tartalmazza.

A díj nem tartalmazza az utazás, szállás, étkezés, sziklamászásra érvényes balesetbiztosítás, esetleges parkbelépők díját.

 

 

Részletek

Kezdés:
2020-07-22
Vége:
2020-07-27
Összeg:
59900Ft
Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

Rax, Ausztria
Prein an der Rax, Ausztria + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.