Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam, Paklenica

2022-09-28 - 2022-10-02

79900Ft
Több kötélhosszas, haladó sziklamászó tanfolyam, Paklenica

A több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam során belemegyünk a nagyfalas trükkökbe és kicsit a trad sziklamászásba is belekóstolsz. Természetesen a saját lelkivilágodnak megfelelő mértékben. De jó, ha tudod,

 • mit tudsz tenni, ha ritkásnak érzed a köztessűsűséget.
 • mit tudsz tenni, ha nem bírsz felmászni egy nehezebb szakaszon,
 • milyen módon tudod átcsalni magadat olyan helyeken, ahol a mászótudományod már nem elegendő.

Trad sziklamászás is lesz?

A több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam során kicsit belekóstolunk a tradicionális sziklamászás technikájába is, azaz a saját eszközökkel biztosításba. Nagyon jó rávezető gyakorlatokkal lépésről-lépésre, teljesen biztonságos körülmények között tanulhatod meg, hogyan kell ékelni, friend-eket elhelyezni és a többi furcsa eszközt használni… (tri-cam, hex, stb.) Ráadásul annyira megyünk bele a tradba, amennyire kedved van hozzá. Mi a tanfolyamainkon mindig kis csoportokban dolgozunk, úgy alakítjuk a menetrendet, hogy neked tetszen. Semmi sem kötelező, mi akkor vagyunk elégedettek, ha Te is az vagy.

Az alapfokú vagy kezdő sziklamászó tanfolyamon már találkozhattál a fenti eszközökkel, de a tapasztalatunk szerint, az ott megszerzett tudás a nittelt sportmászó utakban való mozgás biztonságos művelésére való.

A több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam után a kicsit szellősebben nittelt utakban is kellemesebben érezheted magadat. Alpesi mászóhelyeken, de akár Paklenica-n is találhatsz olyan több kötélhosszas mászóutakat, ahol két nitt között igazán jól esik berakni egy-két saját eszközt.

A biztonságos tradicionális sziklamászás rutint igényel az eszközelhelyezés tekintetében, ezért azt valljuk, hogy a kezdő sziklamászó tanfolyamon megszerzett tudást mindenképpen érdemes tovább fejlesztenünk, ha biztonsággal szeretnél saját közteses, több kötélhosszas utakban mászni. A több kötélhosszas sziklamászó tanfolyamon kipróbálhatod a mesterséges mászás, azaz a trepnizést is, így a későbbiek folyamán ha elakadsz egy mászóútban, tudni fogod, milyen módszerrel tudsz mégis továbbhaladni.

A helyszín: Paklenica

Tradicionális sziklamászó tanfolyam

Hex (hexcentric) elhelyezése

Horvátországban, Paklenica-n a kőzet kiválóan alkalmas az eszközök elhelyezésének gyakorlására. A szikla kellően tagolt, tapadós, így élvezetesen lehet gyakorolni a sziklamászást. Kis területen mindenféle hosszúságú, nehézségű mászóút található, így számodra is megtaláljuk a legmegfelelőbb, legélvezetesebb darabot. Célunk, hogy minél több módszert, minél több eszközt megismerj és az itteni utak, sziklák kiválóan alkalmasak erre. És mindeközben fontos, hogy élvezd a mászást.

Ezen képzés célja az, hogy az eszközöket készségszinten megtanuld használni. Ehhez az elején praktikusabb objektív veszélyeknek kevésbé kitett helyen tanulnunk. Az itt megszerzett tudást a nyári magashegyi tanfolyamon, alpesi környezetben is tudod majd kamatoztatni.

Trad sziklamászó tanfolyamHasználunk nitteket?

Használunk. A tanfolyamon természetesen használjuk a sziklában lévő nittfüleket is, ha úgy érzed, hogy növeli a komfortérzetedet. A cél az, hogy olyan utakat másszunk, amelyekben komfortosan érzed magadat.

Milyen ismeretekre fogsz szert tenni a több kötélhosszas sziklamászó tanfolyamon?

 • több kötélhosszas mászás,
 • trad sziklamászó technikák,
 • standok,
 • eszközelhelyezési trükkök,
 • több köteles technikák,
 • mesterséges mászás alapjai.

Kinek ajánlott a több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam?

Ha már elvégezted a kezdő sziklamászó tanfolyamot, valamint van jártasságod a több kötélhosszas sziklamászásban és szeretnéd gyorsabbá, hatékonyabbá tenni az eszközelhelyezési tudásodat, szeretnéd megtanulni, mit kell tenni, ha egy nehezebb mászóútba tévedsz és tovább szeretnél haladni, akkor ez a tanfolyam neked való!
Alap sziklamászó tudásra (magabiztos 4a, UIAA IV) szükséged lesz.

Költségek

(a sziklamászó tanfolyam teljes idejére kalkulálva):

 • szállás:
  • luxus apartmanban ~160€/fő/teljes tanfolyam
  • költségtakarékosság jegyében kempingben: ~80-90€/fő/teljes tanfolyam
 • utazás: ~15.000Ft/fő
 • parkbelépő: 180HRK/fő/teljes tanfolyam
 • balesetbiztosítás: ~5.500Ft/fő/teljes tanfolyam (érvényes ÖAV tagság esetén nem szükséges biztosítást kötnöd) – EU-s TB kártya kiváltása ajánlott!

(A fotókat köszönjük szépen Barta Berninek!)

Venue

Paklenica, Horvátország
Starigrad-Paklenica, Horvátország: + Google Map

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.