Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Több kötélhosszas sziklamászó workshop, Ausztria

2021-07-24 - 2021-07-25

32900Ft
Több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam

A több kötélhosszas sziklamászó workshop sorozatunk minden alkalmán más és más utakat mászunk, Ausztria több helyszínén. Kis csoportokban dolgozunk, azaz maximum 3 ember, plusz az oktatód lesz egy-egy helyszínen és a csapat igényeinek, felkészültségének és az időjáráshoz mérten választunk útvonalakat. Szombat reggel indulunk, vasárnap este jövünk, így szabadságot sem kell kivenned.

Kinek ajánlott a több kötélhosszas sziklamászó workshop?

Az fontos, hogy legyen sziklamászó, előremászó tapasztalatod és legyen V-ös (4c/5a) magabiztos mászótudásod. Ha nem vagy biztos a képességeidben, hívj, írj és beszéljük meg!

Ha még sosem másztál több kötélhosszt, de a mászótudásod megvan, akkor is várunk szeretettel. A standolási technikákat, a biztosítástechnikát és a többi szükséges dolgot megtanulod. Hisz ennek gyakorlása és a gyönyörű kilátás élvezete a fő cél.

Ha van több kötélhosszas tapasztalatod, még jobb. Annál hatékonyabban fogunk mászni, tudunk választani hozzá olyan helyszínt, ahol még nem jártál és ami még jobban passzol a képességeidhez.

Milyen helyszíneken fogunk sziklát mászni?

Ez mindig attól függ, milyen a csapat összetétele, milyen az időjárás és esetleg van-e saját igényed valamilyen út megmászására. A fő sziklamászó célpontok közül azért érdemes megemlíteni az alábbiakat:

 • Peilstein
 • Höllental
 • Dürnstein
 • Traunstein
 • Plombergstein

Rengeteg útvonal vár bennünket ezeken a helyszíneken mindenféle hosszban és nehézségben. De természetesen nyitottak vagyunk az egyéni elképzeléseidre is! Ha van igényed, az nekünk egy gonddal kevesebb a tervezésben, menjünk oda! 😀

Sziklamászó felszerelés és ruházat

Ha ide jelentkezel, akkor valószínűleg már mászol és ha mászol, valószínűleg van sziklamászó felszerelésed is. Ha valami mégis hiányozna, tudunk biztosítani számodra eszközöket.

Amire viszont biztosan szükséged lesz a mászófelszerelésen kívül:

 • megfelelő mászóruházat (időjárásnak megfelelő)
 • kényelmes, strapabíró lejöveti cipő
 • könnyű esőkabát
 • könnyű sziklamászó hátizsák (20-30liter)
 • fejlámpa
 • könnyű elsősegély csomag
 • izolációs fólia

Utazás, szállás

Az utazás teleautóval történik. Milyen szerencse, hogy egy autóba 3 tanuló és egy oktató pont kényelmesen beférnek. Hmmm… 😀 Az utazási költséget a tanulók között dobjuk szét.

Az éjszakát a mászóhely közeli kempingben töltjük. Sátrat, hálózsákot , derékaljat vinnünk kell. A sátrak számát optimalizálhatjuk.

Balesetbiztosítás

Sziklamászásra érvényes balesetbiztosítás megkötése kötelező! Ha van érvényes ÖAV, DAV, PZS vagy más sziklamászásra érvényes biztosítást is tartalmazó hegymászó szövetségi tagságid, akkor nincs szükség további biztosítás megkötésére. A balesetbiztosítás mellé szükséges érvényes EU-s TB kártya is.

További kérdéseid vannak? Keress és átbeszéljük.

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.