Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Trad sziklamászó tanfolyam, Paklenica

2020-04-25 - 2020-04-29

59900Ft
Trad sziklamászó tanfolyam
Trad sziklamászó tanfolyam

Ékelés

A tradicionális sziklamászás a saját köztesekkel való mászást jelenti. Tanfolyamunkon ékekkel, friend-ekkel, homokórák megkötözésével és egyéb saját eszközökkel fogjuk útjainkat biztosítani.

Az alapfokú vagy kezdő sziklamászó tanfolyamon már megismerhetted a fenti eszközöket, de a tapasztalatunk az, hogy az ott megszerzett tudás a nittelt sportmászó utakban való mozgás biztonságos művelésére való.

A trad sziklamászó tanfolyam után a kicsit szellősebben nittelt utakban is kellemesebben érezheted magadat. Alpesi mászóhelyeken, de akár Paklenica-n is találhatsz olyan több kötélhosszas mászóutakat, ahol két nitt között igazán jól esik berakni egy-két saját eszközt.

A biztonságos tradicionális sziklamászás nagy rutint igényel az eszközelhelyezés tekintetében, ezért azt valljuk, hogy a kezdő sziklamászó tanfolyamon megszerzett tudást mindenképpen érdemes továbbfejlesztened, ha biztonsággal szeretnél saját közteses, több kötélhosszas utakban mászni. A trad mászótanfolyamon kipróbálhatod a mesterséges mászás, azaz a trepnizést is, így a későbbiek folyamán ha elakadsz egy mászóútban, tudni fogod, milyen módszerrel tudsz mégis továbbhaladni. A trad mászótanfolyamon megtanulod azt is, hogyan kell sziklaszögeket beverni a falba.

A helyszín: Paklenica

Tradicionális sziklamászó tanfolyam

Hex (hexcentric) elhelyezése

Horvátországban, Paklenica-n a kőzet kiválóan alkalmas az eszközök elhelyezésének gyakorlására. A szikla kellően tagolt, tapadós, így élvezetesen lehet gyakorolni a trad mászást. Célunk, hogy minél több módszert, minél több eszközt megismerj és az itteni utak, sziklák kiválóan alkalmasak erre.

Ezen képzés célja az, hogy az eszközöket készségszinten megtanuld használni. Ehhez az elején praktikusabb objektív veszélyeknek kevésbé kitett helyen tanulnunk. A nyári magashegyi tanfolyamon az itt megszerzett tudást majd alpesi környezetben is tudod kamatoztatni.

Másfelől rengeteg tradicionális utat találhatsz Európa-, ill. világszerte, mindenféle nehézségben és hosszúságban, amelyek bőven a magashegyi szint alatt vannak.

Trad sziklamászó tanfolyamHasználunk nitteket?

A tanfolyam célja az, hogy ne legyen szükséged nittekre, ha fel akarsz mászni valahova. Azonban – főleg az első napokban – a biztonság növelésének céljából akasztani fogunk nitteket is.

Milyen ismeretekre fogsz szert tenni a trad sziklamászó tanfolyamon?

 • haladó stand-típusok,
 • eszközelhelyezési trükkök,
 • több köteles technikák,
 • mesterséges mászás alapjai.

Kinek ajánlott a trad sziklamászó tanfolyam?

Ha már elvégezted a kezdő sziklamászó tanfolyamot, valamint van jártasságod a több kötélhosszas sziklamászásban és szeretnéd gyorsabbá, hatékonyabbá tenni az eszközelhelyezési tudásodat, szeretnéd megtanulni, mit kell tenni, ha egy nehezebb mászóútba tévedsz és tovább szeretnél haladni, akkor ez a tanfolyam neked való!
Alap sziklamászó tudásra (magabiztos 4c-5a (kb. UIAA V) szükséged lesz.

Költségek

(a sziklamászó tanfolyam teljes idejére kalkulálva):

 • szállás:
  • luxus apartmanban ~120€/fő/teljes tanfolyam
  • költségtakarékosság jegyében kempingben: ~50-60€/fő/teljes tanfolyam
 • utazás: ~15.000Ft/fő
 • parkbelépő: 180HRK/fő/teljes tanfolyam
 • balesetbiztosítás: ~5.500Ft/fő/teljes tanfolyam (érvényes ÖAV tagság esetén nem szükséges biztosítást kötnöd) – EU-s TB kártya kiváltása ajánlott!

(A fotókat köszönjük szépen Barta Berninek!)

Részletek

Kezdés:
2020-04-25
Vége:
2020-04-29
Összeg:
59900Ft
Esemény kategóriák:
, , ,
Esemény címkék:
,

Helyszín

Paklenica, Horvátország
Starigrad-Paklenica, Horvátország: + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.