Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Triglav – Mangart túra extrákkal

2019-10-23 - 2019-10-27

45900Ft
Triglav és Mangart via ferrata túra extrákkal
Via ferrata a Triglav-ra

Via ferrata a Triglav-ra

Október 23-i héten egy igazán különleges túrára indulunk. A Júliai-Alpok két nagyszerű csúcsa lesz a célunk: a Triglav és Magnart.

A Triglav Szlovénia és egyben a Júliai-Alpok (2864m) legmagasabb hegycsúcsa, a gyönyörű Vrata-völgyből indulunk a megmászására. A Mangart (2679m) szintén nagyon pazar tömb, az olasz-szlovén határon fekszik és fantasztikus kilátás nyílik róla.

Júliai-Alpok, Triglav, Mangart via ferrata túra

Program

1.nap

Utazás Kranjska Gora-ba. Délután még átmozgatjuk magunkat és megmásszuk a Mojstrana via ferrata-t. Ez egy nagyon kedves gyakorló út, több variánson keresztül mászhatod. Választhatsz B és D nehézségek között, képességeidnek megfelelően.

A Mojstrana via ferrata után még átruccanunk Ausztriába és a Kanzianiberg sportosabb via ferrata-in is próbára tesszük magunkat.

A via ferrata után viszont rápihenünk a következő napra.

2. nap

Triglav via ferrata: Prag

Triglav via ferrata: Prag

Rövid autókázás a Vrata-völgyben az Aljazev Dom-ig. Innen gyalogosan indulunk a Triglav megmászására. Egy nagyon rövid via ferrata szakasz kivételével a túra többnyire gyalogtúra lesz a Triglavski Dom-ig (2515m). Ez erre a napra kb. 1500m szintkülönbségnyi túrár jelent, melyet kb. 5-6 óra alatt fogunk megtenni.

3. nap

Irány a Triglav! A reggeli után kis csomaggal nekivágunk a Triglav megmászásának. Rövid gyaloglás után egy könnyű via ferrata

A legendás Aljazev Stolp a Triglav csúcsán

A legendás Aljazev Stolp a Triglav csúcsán

következik szinte végig a csúcsig. Az eléd táruló panoráma egyszerűen csodálatos innen. Felülről szemlélheted Szlovéniát.

A csúcs csokik elfogyasztása után elindulunk vissza. A Triglavski Dom érintésével visszatérünk a Vrata-völgybe az autóinkhoz és az éjszakát megint lent töltjük Kranjska Gora-ban.

4. nap

Kb. 1 órányi autókázással a Mangart nyerget célozzuk meg. Az autóktól gyalogosan indulunk és kb. 1-1,5 óra túrával érjük el a

Mangart csúcskereszt

Mangart csúcskereszt

Mangart szlovén útjának beszállását. Ez szintén egy könnyű, de mégis nagyon látványos via ferrata. Kb. 4-5 óra alatt mászunk fel a Mangart csúcskeresztjéhez (2679m), ahonnan tiszta időben jól látszanak az osztrák 3000-es hegyek.

Az autókhoz a normálúton térünk vissza kb. 2-3 óra alatt, majd visszaautózunk Kranjska Gora-ba.

5. nap

Reggeli után rövid autókázással feljutunk a Vrsic-hágóba, majd innen a Mala Mojstrovka (2332m) Hanzova útja lesz a célunk. Ez az út lesz technikailag a legnehezebb. A via ferrata kb. C-s nehézségű.

Mala Mojstrovka via ferrata túra

Mala Mojstrovka via ferrata túra a Hanzova úton

A csúcs elérése után egy kőtörmelékes úton jutunk vissza a Vrsic-hágóba, majd innen indulunk haza.

Kiknek ajánlott a Triglav-Mangart túra?

Ez a túra állóképességet igényel, hiszen napi 6-8 órányi fizikai megterhelésre számíthatsz. Akkor való neked, ha rendszeresen szoktál állóképességi sportokat űzni. Fontos a szédülésmentesség, így jó, ha már voltál előzőleg via ferrata túrán, falat mászni, esetleg sziklát, hegyet mászni.

Szükséges ruházat, felszerelés

 • kényelmes túrabakancs
 • kényelmes túranadrág
 • esőnadrág
 • szél- és esőálló dzseki
 • meleg felső (pl. polár, fleece)
 • izzadtság elvezető aláöltözet póló
 • zokni
 • vékony kesztyű
 • via ferrata kesztyű
 • csősál + sapka (a hegymászó sisak ráférjen)
 • (opcionális, de ajánlott: vékony pehelykabát)

 

 • túrahátizsák (kb. 30 literes)
 • teleszkópos túrabot
 • fejlámpa
 • kulacs
 • enni- és innivaló (energiaszeletek, energiazselék, müzliszelet, csoki, banán, izotóniás italpor, stb.)
 • termosz

Via ferrata felszerelést (sisak, beülő, via ferrata kantár) biztosítunk a túrához, de ha van sajátod, természetesen hozhatod magaddal!

Ár

75.900Ft/fő, amely magában foglalja a szervezés, túravezetés és oktatások díjait, valamint a via ferrata felszerelést.

További költségek

 • utazás: kb. 10.000Ft/fő – teleautó rendszerrel, a rendelkezésre álló autókból
 • szállás (apartmanban, ill. a Triglavski Dom-ban): kb. 120€/túra
 • hegymászásra érvényes balesetbiztosítás: kb. 3500Ft (meglévő ÖAV tagság esetén nem szükséges további balesetbiztosítást kötni)

Részletek

Kezdés:
2019-10-23
Vége:
2019-10-27
Összeg:
45900Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , , ,

Helyszín

Vršič-hágó, Szlovénia
Vrsic-pass
Soča, 5232 Szlovénia
+ Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.