Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Loading Events

« All Events

Triglav túra, Szlovénia tetején

szeptember 19 - szeptember 22

295.00€
Triglav túra

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Részvételi díj
295.00

A Triglavra Szlovéniában igazi rajongással körülvett királyként tekintenek, hiszen ez Szlovénia és a Júliai-Alpok legmagasabb csúcsa, az itt élők számára nemzetük jelképe. Úgy tartják, nem válhat igazi szlovén hazafivá az, aki életében legalább egyszer nem zarándokolt el a tetejére. Isteni eredetű, misztikus hegyként él az emberek képzeletében. Felhőkbe burkolózó koronájáról legendák, tündérmesék szólnak.

Úgy is emlegetik, mint a legkisebbet a legnagyobbak között. 1400 m-es északi fala pedig nagy alpesi falak legnagyobbikai között szerepel. Túránk során innen közelítve szeretnénk kegyeibe férkőzni.

Program

Első nap

Utazás a Mojstrana település felett fekvő Aljazev dom nevű turistaházba.

Az első napon egy kora délutáni indulást követő 5 órás út végén a Júliai Alpokban fekvő Mojstrana településen keresztül az 1015 m magasan fekvő Aljazev dom parkolójáig autózunk. Ebben a turistaházban szállunk meg. Ezen a napon még marad egy kis időnk megszemlélni azt a hatalmas sziklafalat, melyen keresztül másnap felfele fogunk haladni, és szálláshelyünk étkező helyiségében egy jóízű vacsora mellett felkészülhetünk a következő napi kihívásokra.

Második nap

1500 m szint leküzdése a Triglavski dom na Kredarci nevű turistaházig

Az Aljazev dom, ahol éjszakáztunk a Vrata-völgyben fekszik. Innen indulunk el felfele a Triglav hatalmas északi falának oldalában futó Prag út beszállásáig. A kb. 1100 m-es szintet leküzdő Prag út lépcsőzetes sziklákon vezet keresztül, melyen a járást néhol vaskampók támogatják, vagy drótköteles szakaszok biztosítják. A sziklafal vége felé kőgörgetegen áthaladva jutunk el a Triglav-fennsíkra, ahol a tagolt karsztos sziklafelszínen sokkal kevésbé meredeken még 400 m szintet haladunk felfele aznapi úticélunkig a Triglavski dom na Kredarci nevű turistaházig, ahonnan egy kiadós vacsorát követő alvással készülünk másnapi csúcstámadásunkra.

Harmadik nap

Felmenetel a Triglav 2864 m magas csúcsára, majd visszatérés az Aljazev dom-ba

Kora reggeli kelés és reggeli után indulunk a csúcs felé. Innen már csak 350 m szintet kell leküzdenünk felfele nagyrészt drótkötéllel megerősített úton először a Kis Triglavon, majd egy impozáns gerincen keresztül. A csúcsról szép időben megpillanthatjuk akár a Dolomitokat, a Grossglocknert vagy az Adriát. Innentől kezdve a napi program a lefele menetről szól, utunk során több, mint 1800 m szintet nyelük el. A nap végén újra az Aljazev domban hajtjuk álomra fejünket.

Negyedik nap

Vízesés látogatás, majd hazautazás

Ezen a reggelen már nincs időnyomás. Kényelmesen elfogyaszthatjuk reggelinket. A turista ház és a Mojstrana között haladó út mellett található a Peričnik-vízesés, melynek bejárása ugyan nem jelent akkora kihívást, mint a megelőző két nap útvonalai, azonban az itt tapasztalt látvány olyan keretet ad túránknak, amely miatt megéri megtennünk ezt a kis kitérőt.

Egyéb költség

 • Kiutazás és hazautazás
 • Szállás
 • Étkezés
 • Kötelező sportbaleset-biztosítás

Felszerelés és információk

Szükséges felszerelés

 • Vízálló masszív túrabakancs
 • A túranapoknak megfelelő számú túrazokni és váltás alsó
 • Vízálló héjkabát esős/szeles időre
 • Kényelmes aláöltözet hideg idő esetén
 • Meleg felső felső hideg időre
 • Sapka, csősál szeles időre
 • Napszemüveg
 • 30–35 l-es túrazsák, amiben a szükséges eszközök is elférnek a személyes holmikon felül
 • Egy pár teleszkópos túrabot
 • Fejlámpa csere elemmel vagy akkumulátorral
 • Telefon + telefontöltő
 • Kulacs és megfelelő mennyiségű étel a napi túrához

Technikai eszközök, melyeket igény szerint biztosítunk számodra

 • Sisak
 • Beülő
 • Via-ferrata szett

Ajánlott gyógyszerek

Láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli, izolációs fólia.

Biztosítás

Minden résztvevőnek rendelkeznie kell egészségügyi- és balesetbiztosítással vagy Alpenverein tagsági kártyával. Ezt a befizetett ár nem tartalmazza! Szlovéniában érvényes az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártya, ezt mindenkinek kötelező kiváltania és magával hoznia!

Elektromos áram

Szlovéniában a Magyarországon megszokott feszültség és aljzat használatos. A digitális fényképezőgépek és mobiltelefonok akkumulátorait a szálláson fel lehet tölteni.

Étkezés és ivóvíz

A szálláson lehetőség van félpanziós ellátás ,illetve külön vacsora és/vagy reggeli igénylésére. Az árakról tájékozódj a szállás fül alatt található linken.

Időjárás

A Júliai-Alpok az évnek ezen szakaszában változékony időjárást mutat. Mindenképpen készüljünk a várható előrejelzésnek megfelelően vízálló túraruházattal. Amennyiben az előrejelzés nagy kiterjedésű heves esőzést ígért, úgy a túra elhalasztását fogjuk javasolni.

Kommunikáció

Hivatalos nyelv a szlovén, de az angol nyelvet többnyire gond nélkül használhatjuk. A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel. Időeltolódással nem kell számolnunk.

Természetvédelem

A résztvevőktől magas fokú környezettudatosságot várunk el. Az utazás során tilos a szemetelés, a védett növények leszedése, az állatok zavarása, bántalmazása és más környezetkárosító tevékenység. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük társaikra, és nem szabad szemetelniük. Ezek a fenntartható turizmus alapjai!

Tolerancia, viselkedés

Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során olykor váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség.

Utazás

A túrára telekocsis utazást javaslunk, aminek megszervezésében természetesen adunk segítséget a csoportnak.

Úti okmányok

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy érvényes kártya formátumú személyi igazolvánnyal utazhatnak Szlovéniába.

Valuta

Szlovákiában az euró (EUR vagy €) a hivatalos fizetőeszköz, ezt érdemes magunkkal vinnünk.

Szállás

A szállásunk Triglavtól északra található Aljazev dom-ban és a csúcs alatt 350 m-rel elhelyezkedő Triglavski dom na Kredarici nevű turistaházban lesz. Az Aljazev dom mellett egy nagy parkoló helyezkedik el. A szálláson lehetőség van az egyéni étkezés megoldására.

 

Details

Start:
szeptember 19
End:
szeptember 22
Cost:
295.00€
Event Categories:
, , , , ,

Organizer

Körmendi János

Venue

Triglav, Júliai-Alpok
Triglav, Szlovénia + Google Map

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!