Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Via ferrata + Rafting Szlovéniában

2019-07-25 - 2019-07-28

45900Ft
Via ferrata túra és rafting a Soca-n

Via ferrata túra a Júliai-Alpok csúcsairaTarts velünk Szlovéniába, a Júliai-Alpokba, ahol a Via Ferrata + Rafting Tábor keretein belül lezúgunk a Soca vad vizein, majd három nagyon szép via ferrata túrát mászunk végig. A program:

 • Rafting a Soca-n
 • Mala Mojstrovka Hanzova via ferrata
 • Mangart via Italia és via Slovenia
 • Prisank az Okno-n keresztül 😉

A program során kis csoportokban túrázunk, sziklamászó oktatók óvó felügyelete mellett. 🙂

A Júliai-Alpok Via Ferrata + Rafting Tábor programja

Rafting a Soca-n és via ferrata a Júliai-Alpokban1. nap: Rafting a Soca-n

Utazás, érkezés kb. 15:00-kor Bovec-be. Pontban 16:00-kor kezdetét veszi a rafting kaland. Vezetőink beavatnak a vadvízi evezés technikájába, megkapjuk a neoprén ruhát, sisakot, mentőmellényt és irány a hajó.

Szeljük a fehér habokat, lehetőség lesz vízbe ugrálni és persze hatalmasakat ugratni a vad hullámokon.

Az evezés után még felautózunk a szálláshelyünkre és kipihenjük az adrenalin-belövést. 🙂 Felkészülünk a másnapi folytatáshoz.

2. nap: Soca-forrás és Mala Mojstrovka

Ez a via ferrata túra tényleg másabb, mint amit Ausztriában vagy Olaszországban megszokhattálDélelőtt megnézzük a Soca forrását, majd kora délután elindulunk , hogy megmásszuk a Mala Mojstrovka Hanzova via ferrata-ját. A beszállást 300m szintkülönbség megtétele után, kb. 1 óra túrával érjük el. Innen kezdődik az acélsodronyokkal, létrákkal biztosított mászás. A szlovénok elsősorban olyan helyekre tesznek mesterséges eszközöket, ahova fontos. kb. 2 óra mászás után érjük el a Mala Mojstrovka 2332m-es csúcsát. A lefelé menet kőtörmelékes hegyoldalban történik, vissza az autóinkhoz.

A híres Okno, azaz Ablak a Prisank oldalában

A híres Okno, azaz Ablak a Prisank oldalában

3. nap: Prisank és az Arc

Korai kelés után ma a Prisank (2547m) lesz a fő célpontunk. A Prisank-ra három klasszikus út vezet fel. Mi azt a via ferrata utat választjuk, ami a legendás Arc mellett és a hegyet átlyukasztó Okno-n, azaz Ablakon keresztül vezet. Felfelé meredeken haladunk a Prisank északi-falán. Az Ablakot elhagyva kiérünk a hegy gerincére és ott folytatjuk utunkat egészen a csúcsig, ahonnan rálátásunk lesz a Júliai-Alpok legmagasabb és a világ egyik talán legtúlzsúfoltabb csúcsára, a Triglav-ra. Lemeneti utunk az Ablakig ugyanaz lesz, mint a felmeneti, majd áttérünk a hegy normálútjára és azon ereszkedünk vissza. Jó hosszú nap lesz ez, kb. 10 óra túrával.

4. nap: Mangart – egy hegy, két ország, két via ferrata

Célpont – a Mangart. A Mangart pontosan a szlovén-olasz határon fekszik. Szlovén oldalon leparkolunk, majd kb. 15 perc sétával és egy kerítés átlépésével hirtelen Olaszországban találjuk magunkat. Kicsit leereszkedünk a hegyoldalban és egyszer csak meglátjuk a drótokkal biztosított Via Italia ferrata-t. A mászás nagyon érdekes, mert lesz odúban mászkálás, kitett sziklafalon felfelé mászás és minden, ami egy via ferrata-zó szem s szájnak ingere. Kb. 2 óra mászással érünk fel a Via Italia tetejére.

Akinek ennyi elég volt mára, innen vissza is tud sétálni az autókhoz, vagy folytathatjuk a Mangart további megmászását a Via Slovenia útvonalon. A két útvonalnál elég konkrétan lehet érzékelni az olasz és a szlovén via ferrata építési attitűdbeli különbségeket. 😀
A Via Slovenia egyszer csak a Mangart 2679m-es csúcsánál ér véget, ami már a Magas-Tátra legmagasabb pontjánál, a Gerlachfalvi-csúcsánál is 20m-rel magasabb. Ez a túra kb. 5-6 órát vesz igénybe, így utána még haza is tudunk utazni Magyarországra.

Neked való a Via Ferrata+Rafting Tábor?

A Mala Mojstrovka Hanzova via ferrata-ján

A Mala Mojstrovka Hanzova via ferrata-ján

Az biztos, hogy egy óriási élménybombát kapsz. 🙂 A rafting némi vízszeretet igényel, de mivel kezdő útvonalon fogunk evezni, ezért a vállalkozó szellemen kívül másra  nincs szükséged.

A via ferrata tábor programjain belül a mászások technikailag nem lesznek nehezek. A túrák viszont kicsit hosszabbak, 6-8 órás utakra számíthatsz, így állóképességi terhelésnek leszel leginkább kitéve.

Ha jártál már Cseszneken, esetleg voltál a Cukisteig túránkon és élvezted a mászást, mellette pedig szoktál rendszeresen kirándulni, túrázni, futni, biciklizni, akkor ez a túra pontosan neked való.

Ha nem vagy biztos magadban, akkor keress meg és beszélgessünk el, mik a kétségeid!

Szükséges ruházat és felszerelés

 • Útban a Mala Mojstrovka csúcsa felé

  Útban a Mala Mojstrovka csúcsa felé

   

  A raftinghoz a speciális ruházatot és felszerelést kapjuk

 • Kényelmes, réteges túraöltözék
 • Esőkabát
 • Kényelmes túrabakancs
 • Via ferrata kesztyű
 • 25-35literes túrahátizsák
 • Fejlámpa
 • Napszemüveg
 • (teleszkópos túrabot)

Utazás, szállás

 • Via ferrata a Mangart oldalában

  Via ferrata a Mangart oldalában (Via Italia)

  Utazás egyénileg – teleautó rendszert segítünk megszervezni

 • Szállás turistaházban Kb. 50€/túra/fő

Egyéb költségek

 • Utazás: kb. 15.000Ft/fő
 • Parkbelépő, parkolódíj: kb. 10€/fő
 • Hegymászásra érvényes balesetbiztosítás: kb. 3500Ft/fő
Naplemente a Prisank-on

Naplemente a Prisank-on

Részletek

Kezdés:
2019-07-25
Vége:
2019-07-28
Összeg:
45900Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , ,

Helyszín

Vršič-hágó, Szlovénia
Vrsic-pass
Soča, 5232 Szlovénia
+ Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.