Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Via ferrata tanfolyam, Paklenica

2019-09-26 - 2019-09-29

39900Ft
Via ferrata tanfolyam - mozgáskoordináció és biztonságtechnika fejlesztés, Paklenica

Mit szólnál, ha hatékonyabban tudnál mászni a via ferrata-kon, vagy német nevén Klettersteig-eken? A 4 napos via ferrata tanfolyam során elsősorban a mozgástechnikára fókuszálunk. Megnézzük hogyan lehet a lábak és a törzs helyes pozícionálásával elvenni a terhelést a karokról. Kiderül majd az is, hogy a lábfejed állása is hatással van a karjaid fáradásának késleltetésére.

Mindezt az Adriai-tenger mellett, a Paklenica Nemzeti Parkban, Horvátországban.

Kilátás az Anica Kuk csúcsáról

Kinek ajánlott a via ferrata tanfolyam?

 • Via ferrata Veliko Rujno... brutál hosszú kötélhídTeljesen kezdő via ferrata túrázó vagy? Szeretnéd már az elejétől fogva jól csinálni? Itt a helyed.
 • Már via ferrata túrázol egy ideje? Szeretnél hatékonyabban mászni? Szeretnél egy-két fontosabb kötéltechnikai trükköt is megtanulni, amivel biztonságosabbá tudod tenni saját és barátaid via ferrata túráját? Itt a helyed.
 • Kacsintgatsz a sziklamászás irányába, de még sosem merted kipróbálni? Itt belekóstolhatsz ebbe is, mintha csak egy mászóteremben lennél. Csak sokkal szebb közegben.

A via ferrata tanfolyam programja

Mozgástechnika fejlesztés, lépéstechnika1. nap

Utazás. Délután rövid mozgástechnika fejlesztő gyakorlatok, majd rövidke, ám izgalmas túra a Veliko Rujno via ferrata-ján.

2. nap

Délelőtt mozgáskoordináció fejlesztés. Délután technikailag könnyű, de hosszabb via ferrata az Anica Kuk-ra

3. nap

Bevezetés a sziklamászó mozgástechnikákba, melyeket hatékonyan tudsz használni a komolyabb, nehezebb via ferrata-kon. Alap kötéltechnikai ismeretek – gyengébb társ felbiztosítása nehéz útban.

4. nap

Paklenica-n is van ám kitett dróthídDélelőtt – Mászás a magasba fel. Búcsú meglepetés túra és egy kis teszt, hogy lemérhesd, mi mindent tanultál az előző napokban. 🙂

Délután – utazás haza vagy maradhatsz a sziklamászó tanfolyamunkon!

Esti beszélgetések kapcsán megtárgyaljuk, milyen egyéb eszközöket használhatsz még a túrád során.

Kiderül, milyen veszélyeket rejt a hevederből és karabinerből álló “pihenő szár” használata, ill. hogyan lehet biztonságosan helyettesíteni.

Megbeszéljük, hogyan tervezz via ferrata túrát, milyen időjárási körülményeket kell figyelembe venned és mindezekről honnan tudsz hatékonyan tájékozódni.

…és még szó lesz egy halom fontos dologról, amiket használhatsz túráid során.

Szükséges ruházat és felszerelés

Megszoktad már a magasat?Ha nincs technikai felszerelésed (beülő, sisak, via ferrata kantár), díjmentesen biztosítjuk számodra. Sőt, többet is, hiszen egy komoly via ferrata túrázó visz magával még egy-két fontos eszközt.

Ruházat

 • Kényelmes túraruházatot hozz magaddal, amiben jól tudsz mozogni, magasra lépni.
 • Strapabíró, könnyű túracipő vagy beszálló cipő (a paklenicai sziklák élesek, ezért futócipő, könnyen szakadó anyagból készült cipő nem javasolt)
 • Mászócipő (opcionális) – ha van mászócipőd, hozd el! Még jobban tudjuk a lépéseid precizitását növelni.
 • Könnyű esőkabát … sosem lehet tudni. 🙂
 • FÜRDŐRUHA! Szeptember végén még kellemes a tenger és mivel a part csupán 2-3 percnyi sétára van a szállásunktól, miért is ne csobbannánk? 🙂

Felszerelés

 • Naplemente az Anica Kuk-onKis hátizsák (kb. 20-30 literes hátizsák)
 • Ha van saját via ferrata felszerelésed, hozd el!

Egyéb költségek

 • Utazás – teleautó rendszerben kb. 15.000Ft/fő
 • Szállás – gyönyörű aparmtanban 100€/tanfolyam (ha önállóan szeretnél szállást intezni magadnak máshol, kérlek jelezd felénk!)
 • Hegymászásra érvényes balesetbiztosítás – kb. 3000Ft
 • Parkbelépő – 120HRK

Részletek

Kezdés:
2019-09-26
Vége:
2019-09-29
Összeg:
39900Ft
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Paklenica, Horvátország
Starigrad-Paklenica, Horvátország: + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.