Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Via ferrata túra a Garda-tó

2023-10-28 - 2023-11-01

99900Ft
Via ferrata túra Garda-tó

Gyönyörű via ferrata túrát terveztünk neked a Garda-tóhoz. Kiindulópontunk Arco lesz és innen járunk be néhány gyönyörű drótos utat.

A Garda-tó via ferrata túra programja

1. nap: Colodri via ferrata (B)

Utazás Arco-ba, majd táborhelyeink elfoglalása után meglátogatjuk a Monte Colodri-ra vezető rövidke via ferrata-t (B) és fentről gyönyörködünk Arco szépségében.

2. nap: Via ferrata Rio Sallagoni (C) + Signora delle Acque via ferrata (C/D)

Reggeli után autóinkba ülünk és két via ferrata-t is végigmászunk. Az egyik a Dro vára, a Castel Drena alatt futó Rio Sallagoni szurdokban található. Gyönyörű, keskeny sziklavölgyben futó út egyszer csak Jurassic Park-ot idéző dzsungelbe torkollik. A drótokon kívül függőhidek tarkítják a via ferrata-t.
A Rio Sallagoni után tartunk egy kis ebédszünetet, majd átkocsikázunk Ballino-ba és még egy vizeskedős via ferrata lesz a célunk. A Signora delle Acque via ferrata tutira nagyon fog tetszeni, hiszen egy gyönyörű vízesés mentén mászunk fel, függőhidakat keresztezünk a magasban és
A túrák után leugrunk a Garda-tó partjához, beáztatjuk lábainkat a vízbe, ha valaki szeretne fürdeni, akkor arra is lesz lehetőség.

3. nap: Sentiero Cantrabandieri (eredetileg D, de ha igényled, pár kötéltechnikai trükkel csinálunk belőle egy gyenge C-t)

A mai napunk programja egy nagyon izgalmas útvonal lesz, melyet rablók hoztak létre a Garda-tó felett húzódó sziklafalakba faragva, pár száz méterre a víztükör felett.
Utunkon kötelet és via ferrata felszerelést egyaránt fogunk használni biztosításra. Az út neve Sentiero Contrabandieri… Kalauz szerint van benne D-s szakasz, azonban mi ezt le fogjuk egyszerűsíteni néhány mobil lépés telepítésével, így neked a látványra kell csak koncentrálnod.
A túra után felautókázunk a Lago di Ledro-hoz, megiszunk egy igazi olasz kávét, üdítőt, eszünk egy sütit és gyönyörködünk a csodás hegyi panorámában.

4. nap: Via ferrata Amicizia (B/C)

Ma egy hosszú, de technikailag könnyű via ferrata-t mászunk végig, a Cima SAT csúcsára vezető Amicizia via ferrata lesz a célunk, ami szintén a Garda-tóra néző pazar kilátásáról híres. Sok létrára készülj! Az út nagyon látványos, folyamatos rálátásunk lesz a Garda-tóra.
A túra után pedig fakultatíve bejárjuk Arco-t…

5. nap: Via ferrata Albano (C/D… mire idáig jutunk, profi leszel)

Táborbontás után gyorsan beugrunk Mori-ba és búcsúzóul megmásszuk a Monte Albano-ra vezető izgalmas, sportos via ferrata-t. Ahogy írtuk is, ha nehézséget okozna a D nehézség, kötelek, hevederek segítségével bármikor könnyedén tudunk belőle csinálni igényed szerinti nehézséget. 😉 Komoly!
A túra után autóba pattanunk és irány haza.

Kinek ajánlott a Garda-tó via ferrata túra?

Ha másztál már C nehézségű via ferrata-kat, akkor ezek az utak kifejezetten tetszeni fognak neked. Az utak hosszúak lesznek, ezért egy kis állóképességre azért szükséged lesz. Ha esetleg nem vagy biztos magadban, kérdezz meg személyesen és egy kis beszélgetés után meg tudom mondani neked, hogy ajánlom-e neked a túrát!

A via ferrata-k során lesz egy-két D nehézségű szakasz is, de ezeket némi kötéltechnikával át tudjuk neked alakítani könnyebb nehézségre. Ne feledd, gyakorlott sziklamászó oktatókkal leszel, akik nem félnek használni a kötelet, ha muszáj! 😀

Egyéb költségek

A túra díja a szervezést, a túravezetést és a via ferrata felszerelések díját foglalja magában.

Szállásunk

Részletek

Kezdés:
2023-10-28
Vége:
2023-11-01
Összeg:
99900Ft
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Arco, Olaszország
Arco, Olaszország + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!

Ez az esemény telt házas lett. Nézd meg a többi időpontunkat, biztosan találsz megfelelőt vagy írj egy email-t, hogy érdekel a program. Ha lesz lemondás, értesítünk.