Átlátszó kép

Sziklamászó tanfolyamaimat a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesületen keresztül tartom. Ezeket a https://sziklamaszotanfolyam.hu oldalon tudod elérni. Ha pedig egyesületünk tagja szeretnél lenni, szeretnél egy jó csapathoz tartozni, esetleg magyarországi sziklamászó-engedélyre van szükséged, a https://krea-tura.hu oldalon keresztül tudsz csatlakozni hozzánk.

Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Kalandozások Dalmáciában – Horvátország tetején

május 1 - május 5

170.00€

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Túrázzunk együtt Észak-Dalmáciában! Gyönyörű hegyekről csodálhatod az Adriai-tengert, a buja májusi növényzettől a kopár Marsbéli tájig mindenhova elkalandozunk. Felkapaszkodunk Horvátország legmagasabb csúcsára is, a Dinara-ra. Belekóstolunk a dalmát gasztronómiába, gyönyörű naplementéket nézünk és persze közben az útjainknak lesz némi sportértéke is.

Megismerkedhetsz új emberekkel, de akár kedveseddel, barátoddal, barátnőddel is gyűjthettek új, közös élményeket.

Dinara, Horvátország legmagasabb hegycsúcsa. Alexandar Gospic fotója

Dinara (1831m), Horvátország legmagasabb hegycsúcsa. Alexandar Gospic fotója

A dalmát túra programja

 1. nap
  Érkezés Starigrad-ba. A szállás elfoglalása után mindjárt egy kis gyalogtúrát teszünk a környéken. A tengerhez legközelebb eső hegycsúcs a célunk, a 433m-es Veliki Vitrenik, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Adriai-tengerre. Innen Tomici elhagyatott kis hegyi faluját érintve, szűk ösvényeken megyünk lefelé a Paklenica Nemzeti Parkba. Utunk közben megismered a környék növényvilágát. Ereszkedés közben elképesztő látványban lesz részed, ahogyan rálátunk a Nagy-Paklenica-völgyre. Visszafelé Starigrad kis tengerparti sétányán térünk vissza a szálláshelyünkre. A túra hossza 9 km, 450m szintkülönbség, kb. 4,5 óra.
 2. nap
  A mai napon a Dinara-ra, azaz Horvátország legmagasabb hegycsúcsára túrázunk.
  A hegycsúcs 1831m magas, Knin-ből indulunk neki. Az útvonal technikailag nem nehéz, azonban a hosszúsága miatt fontos, hogy legyen állóképességed.  A túra hossza kb. 15km, 1250m, 8-9 óra
  A túra legvégén pedig megnézzük a Cetina folyó forrását, ami nagyon méltó lezárása a napnak.

  Cetina forrás

  Cetina forrás. Rajkai Péter fotója.

 3. nap
  Élet a Marson: Átutazunk a Pag-szigetre, ahol a Pag-hídon átérve mindjárt egy régi erődöt veszünk szemügyre. Ezután autóinkkal továbbhaladunk és a Life on Mars trail-t járjuk be. Nem túlzás, tényleg a Marson érezheted magad! Csak onnan lehetünk biztosak a földi létben, hogy mellettünk végig az Adriai-tenger azúrkék színe pompázik majd. Utunk során izgalmas földtörténeti emlékek sorával fogunk találkozni… A túra hossza kb. 8km, 300m szintkülönbség, kb. 4,5 óra + időzés a tengerparton 😉 Visszafelé Posedarje-ban megállunk egy jó kávéra…
 4. nap
  Ma kicsit korábban indulunk útnak. Célpontunk megint a Velebit hegység lesz, ezúttal a Paklenica völgy mélyére teszünk kirándulást. Feltúrázunk a Paklenica menedékházhoz, majd innen egy kis szintemelkedéssel felkapaszkodunk “egy emelettel magasabbra”, a Paklenica kilátóponthoz. Innen továbbhaladunk és az Anica Kuk 711m-es csúcsára teszünk egy kitérőt, amely a környék legszebb sziklamászó célpontjai közé tartozik. Mi természetesen gyalogösvényen közelítjük meg a hegy tetejét, ahonnan szintén gyönyörű a kilátás az Adriai-tengerre és a Velebit-hegység legmagasabb csúcsaira. A túra hossza kb. 14km, 900m szintkülönbség, kb. 8 óra.
 5. nap
  Az utolsó napon, hazautazás előtt még egy rövid, pihenősebb programunk lesz: kiderül, hogy ki volt a Kutyafejű Király, aki Starigrad Paklenica kis erődítményében, a Vecka Kula-ban lakott.

 

Kinek ajánlott a Dalmát gyalogtúra programunk?

Ha szeretsz túrázni, szeretnéd megismerni a horvát hegyvilág érdekességeit, akkor ez a program neked való. A program során különleges szemszögből láthatod Horvátországot, hiszen itt nem csak a tengerparti turizmus érdekes, hanem neked, mint az aktivtást kedvelő turista számára lesz izgalmas. Természetesen több ízben is lemegyünk a tengerhez, bár májusban még nem lesz túl meleg, ha elég bátor vagy, megmártózhatsz benne. Mindenesetre gyönyörű fotókat tudsz majd készíteni róla.

A programon hozzád hasonló, természetkedvelő emberekkel ismerkedhetsz meg… Egy esti közös vacsora egy kellemes tengerparti étteremben és egy hangulatos grillparti a szállásunkon pedig még jobban összekovácsolja a csapatunkat.

Ha szereted a friss halat, tenger gyümölcseit, esetleg a csevapot, akkor arra is lesz lehetőséged, hogy megkóstold őket, hiszen Starigrad-ban sorakoznak a jobbnál-jobb éttermek. Az egyik este, túra után grillezhetünk is egy jót a szálláshelyünkön (időjárástól függően).

 

További költségek

 • Utazás: önállóan, vagy teleautó rendszerrel (kb. 70€/fő – 4 ember/autó esetén) – A teleautó rendszert segítünk megszervezni a rendelkezésre álló autókból (A túra kis létszámú lesz, ezért a buszos megoldás jelentősen megemelné a költségeidet)
 • Szállás: Ajánlott szállás gyönyörű apartmanházban 160€/fő, ami a helyszínen lesz fizetendő (természetesen megszállhatsz a környéken máshol is)
 • Balesetbiztosítás: kb. 5.000Ft/fő
 • Parkbelépő: 12€/fő

Túravezető:

Farkas Gyuszi UIMLA International Mountain Leader

Részletek

Kezdés:
május 1
Vége:
május 5
Összeg:
170.00€
Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

Paklenica, Horvátország
Starigrad-Paklenica, Horvátország: + Google Térkép

Figyelem! Köss sztornóbiztosítást!Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!